Familien Kock fandt den nemme vej til et mindre elforbrug

Du kan også få en mindre elregning uden at give afkald på komforten. Stræb efter 1.000 kWh om året pr. person ved at slukke det, du ikke bruger, køb elbesparende produkter når du køber nyt og bliv mere bevidst om dine vaner.

Gunnar og Karen Kock fra Fynshav har med små ændringer skåret en fjerdedel af strømforbruget over de seneste par år. Familien Kock havde i forvejen et fornuftigt elforbrug, men ved at udskifte de gamle hvidevarer med nye A-mærkede, var der alligevel en besparelse at hente. Udover udskiftning af apparaterne, har de fået en mere effektiv cirkulationspumpe og udviser generelt god energiadfærd, og det er en kombination af disse ting, der har fået elforbruget helt ned i det grønne felt.

Familien Kock bor i et forholdsvist nyt hus fra 2000, så det er begrænset hvilke større energirenoveringer de kan sætte i gang for at spare på varmen. Gunnar har dog alligevel en idé til, hvad man kunne gøre: "Vi overvejer at investere i de nye intelligente termostater fra living by Danfoss, og på den måde spare på varmeregningen".

1.000 kWh om året pr. person

Energitjenesten meddeler, at det gennemsnitlige forbrug pr. dansker er 1.600 kWh. Men det er ikke umuligt at skære forbruget ned til 1.000 kWh om året pr. person. Hos familien Kock, som tæller 2 personer, er det lykkedes at komme ned på 2.300 kWh i 2012.

Læs mere og få gode tips til at spare på strømmen på Energistyrelsens hjemmeside

Følg dit forbrug online

www.se.dk/minside kan du følge dit elforbrug. Ved at følge dit forbrug månedligt, ugentligt eller endda dagligt, kan du blive mere opmærksom på hvor meget strøm du bruger.

Gunnar tjekker ofte sit forbrug på SE's hjemmeside og han er blevet meget klogere på, hvornår og hvordan strømmen bruges i husstanden: "Nu kan jeg se hvornår vi har haft gæster, eller på hvilke dage vi vasker tøj. Vi er meget opmærksomme på vores forbrug, og vi husker altid at slukke for de apparater vi ikke bruger, på kontakten. Det har blandt andet medført et meget lavt standby-forbrug".

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
28. maj 2013

28. maj 2013Energiforbruget er faldet siden 2009Gunnar Kock tjekker jævnligt forbruget på SE.dk

ZEROmapLæs andre spændende energispare-historier fra Sønderborg-området på www.ZEROmap.dk

Cookiepolitik