Elcykler er en god investering for virksomheder

Virksomheder kan tjene penge på elcykler. Det viser erfaringer, som Post Danmark i Sønderborg har gjort sig. Efter den første vinter med nye trehjulede elcykler, erfarer Postmester Christian Christiansen, at investeringen har resulteret i færre sygedage hos medarbejderne og dermed penge på bundlinjen.

"Fordelene ved en elcykel er mange. En af de vigtigste fordele er tilfredsheden blandt de ansatte, der trives med de nye elcykler," siger Postmester Christian Christiansen, "og dernæst kommer de færre uheld og skader vi har om vinteren blandt postbuddene, der har medført langt færre sygemeldinger. Elcyklerne har nemlig tre hjul, hvilket gør dem meget mere stabile i sne- og blæsevejr".

"Det er en ren fornøjelse, især op af bakker," siger en grinende Inge Vinther, der er postbud ved Post Danmark. Hendes kollega Gitte Karkov er enig og supplerer, "ren belastningsmæssigt er den meget bedre end både en scooter og almindelig cykel." Både Inge og Gitte ved hvad de taler om, de har nemlig været ansat hos Post Danmark i henholdsvis 30 og 36 år.

"Det er også en fordel, at vi ikke skal have en stor, tung hjelm på hovedet, og så kan vi holde varmen om vinteren på elcyklen, hvor vi hele tiden bevæger os," fortsætter Inge.

"Det er en stor succes! Cyklerne kan have dobbelt så meget post med som en scooter, hvilket er en stor fordel for postbuddene, der ikke så ofte skal på depot og hente ny post," fortæller Henrik Kristensen, der er distributionsleder hos Post Danmark i Sønderborg. "Samtidig skal buddene ikke længere løfte posten op på cyklen, men blot køre den op på ladet i små vogne", slutter Henrik Kristensen af.

Det hele startede med et testforløb, som Post Danmark i Sønderborg deltog i. Postbuddene Inge og Gitte var med til at teste elcyklerne og komme med forslag til forbedringer. Ingen af dem kan længere undvære deres nye køretøj og mener, at alle postbude bør have en elcykel.

Næste projekt hos Post Danmark i Sønderborg ankommer til sommer. Her får de nemlig tre elbiler.

Projekt elcykler er et led i Post Danmarks CSR strategi. Læs mere om Post Danmarks miljøpolitik her

Carina Pedersen
29. maj 2013

carina.pedersen@projectzero.dk

29. maj 2013Fra venstre er det Postmester Christian Christiansen og dernæst Distributionsleder Henrik Kristensen hos Post Danmark i SønderborgPostbud Inge Vinther fra Post Danmark i Sønderborg

Cookiepolitik