Den lette vej til en lavere varmeregning

Overvejer du at energirenovere men ved du ikke hvor du skal starte? Er du i tvivl om hvor meget du kan få for pengene og hvad du kan spare? I et nyt energitema-hæfte fra Bolius kan du få et overblik over de "lavthængende" frugter når du skal energioptimere din bolig.

Det er en rigtig god idé at starte med de forbedringer der er nemme at gennemføre, dem der ikke koster en formue og samtidig giver hurtige besparelser på varmeregningen. Bolius fremhæver flere nemme eksempler på energirenoveringer i energitema-hæftet. Herunder kan de se tre af dem.

Isolering af indvendige rør

Investér 1.000 kr. og spar 2.500 kr. om året.
I et hus med 20 m varmerør efterisoleres rørene med 20 mm isoleringsmateriale.

Isolering af hulmur

Investér 12-15.000 kr. og spar 6.250 kr. om året.
En bungalow fra 1935 med uisoleret hulmur efterisoleres i hele husets omkreds. Der er plads til 75-80 mm isolering i hulmuren med et samlet areal på 85 m2. Huset er opvarmet med naturgas.

Skift slidte tætningslister

Invester 600 kr. og spar 380 kr. om året.
Seks utætte vinduer med sprækketykkelse på ca. 1. mm får nye tætningslister på i alt 20 m vinduesomkreds. I et oliefyret hus giver det en besparelse på 380 kr. årligt. Tætningslisterne koster 30 kr. pr. meter.

Inspiration fra Sønderborg

Temahæftet sætter fokus på energirenovering af tre forskellige hustyper, med udsigt til bedre energimærke og værdisikring af boligen. Denne del er lavet ud fra ZEROboligs inspirationskatalog, som inspirerer boligejere i Sønderborg-området til hvilke energirenoveringer man kan lave i hhv. murermestervilla, stuehus og parcelhus.

Hæftet afsluttes med en omtale af Sønderborgs ProjectZero, som pga. succesen med at få boligejerne til at energirenovere er blevet et internationalt forbillede. Mere end halvdelen af de energivejledte boligejere er gået i gang med energirenoveringer, og har dermed sat projekter i gang for mere end 90 mio. kr.

Se temahæftet om energirenovering i bladreversion her eller læs mere på www.bolius.dk.

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
14. maj 2013

14. maj 2013

Cookiepolitik