Boligejer nr. 1.000 har nu fået en Charlie-vejledning af sin bolig


Familien Schroll og energivejleder Charlie Lemtorp foran huset
Der var stor overraskelse hos familien Schroll da ZERObolig mødte op med champagne og blomster i anledning af at familien var nr. 1.000 boligejer i Sønderborg-området, der har modtaget en energi-vejledning af boligen.

Familiens bolig fra 1912 blev gennemgået fra kælder til kvist af energivejleder Charlie Lemtorp for at finde frem til, hvor de gode energibesparelser kan hentes hjem. Og da huset har rundet de 100 år, var der en del ting at tage fat på energimæssigt.

"Det første jeg vil foreslå er en hulmursisolering. Udover en besparelse på varmeregningen, vil hulmursisolering også være med til at forbedre komforten betydeligt, da dette vil fjerne træk i nærheden af ydervæggene" sagde ZEROboligs energivejleder Charlie Lemtorp til familien.

Derudover resulterede energigennemgangen i en prioriteret liste med udskiftning af alle et-lagsvinduer med to-lags vinduer, udskiftning af toiletterne med et skyl til to skyls-toiletter og afslutningsvis en opfordring til familien om at blive mere bevidste på deres standby-forbrug af elektricitet.

Familien Schroll var ikke i tvivl om, at nu skal det være: "Vi glæder os til at komme i gang med energirenovering så vi kan spare på energiregningen og få en bedre komfort i vores hjem", sagde Peter Schroll efter det festlige besøg.

"Vi glæder os over med de 1.000 vejledninger at have passeret en vigtig milestone for ZERObolig. Vi fortsætter med Charlie-vejledningen frem til sommerferien og arbejder ihærdigt på at finde nye løsninger, som bl.a. bygger på håndværkernes energivejleder-uddannelse" siger Peter Rathje, ProjectZero i forbindelse med besøget.

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
1. maj 2013

1. maj 2013Mulighederne for energirenoveringer diskuteresJydske Vestkysten og TV Syd var med til besøg nr. 1000

FAKTA

Indtil nu har mere end halvdelen af de besøgte 1.000 boligejere igangsat energirenoveringer for samlet 90 mio. kr. Det er især nye vinduer og isolering der er populært blandt de besøgte familier.

Familierne anvender i gennemsnit 155.000 kr. på at energirenovere deres boliger. Investeringerne er med til at skabe vækst og grønne jobs i en hårdt trængt byggebranche.

ZERObolig projektet er gennemført med tilskud fra Fornyelsesfonden, Region Syddanmark, SE og EUC Syd. Projektets mål er at finde nye effektive metoder til at involvere boligejerne i energirenovering og derigennem skabe vækst og grønne jobs.

Cookiepolitik