Børn sætter grønne fingeraftryk på kunstværk

1000 grønne fingeraftryk markerer et grønt Sønderborg med et helt nyt kunstværk af Vibeke Fonnesberg.

House of Science står bag ideen om at lade 1000 af kommunens børn og unge sætte et grønt fingeraftryk i Sønderborg anno 2013. Rigtig mange lærere har grebet den gode idé og har sammen med 1000 børn bogstaveligt talt sat grønne fingeraftryk på små røde mursten, der atter skal en tur i teglværkets brændeovn.

"Idéen med skulpturen er at vi gerne vil involvere og symbolisere et grønt Sønderborg, siger Rasmus Andreassen, leder af House of Science, og fortsætter "Vi glæder os meget til at se hvad kunstneren Vibeke Fonnesberg kan få ud af de 1000 mursten med grønne aftryk".


Ikke bare fingeraftryk

Foruden aftryk i grøn glasur, har House of Science stillet et krav til de 1000 børn og unge om at de skal afgive et løfte om hvordan de selv vil gøre Sønderborg grønnere.

På Nydamskolen i Vester Sottrup stillede 5. klasse sig op i en lang kø for at sætte tommelfingeren i den grønne fingeraftryksglasur. Inden da skulle deres løfte skrives ned. Lucas påpegede at han ikke ville smide skrald i naturen, og det var han bestemt ikke ene om. Rikkes mission om et grønnere Sønderborg er at der skal plantes flere træer i kommunen og Rune ville gerne arbejde for at der ikke bliver smidt cigaretskodder alle vegne.


5. klasse på Nydamsskolen i kø til at sætte deres fingeraftryk

I det endelige kunstværk kobles de gode idéer sammen med murstenene.
Alle sten bliver brændt med fingeraftryk og et nummer fra 1-1000. På selve kunstværket vil der være en QR kode, som bringer den interesserede beskuer ind på en liste over hvem der har sat sit fingeraftryk og præcist hvilket løfte den enkelte har givet i arbejdet med at gøre Sønderborg grønnere.

Det grønne projekt er blevet en smule forsinket på grund af lockouten og forsinkede materialer. Men Rasmus Andreassen satser på at have alle murstenene til kunstværket klar i starten af juni, hvor kunstneren Vibeke Fonnesberg starter arbejdet med skulpturen.

Louise Johnsen
14. maj 2013

louise.johnsen@projectzero.dk

14. maj 2013Rune fra 5. klasse på Nydamsskolen sætter sit fingeraftrykDet grønne fingeraftryk inden brændingDet grønne fingeraftryk

Cookiepolitik