5 gange jorden rundt i elbil

Over de sidste 2 år har elbilerne fra TEST EN ELBIL sammenlagt kørt over 5 gange rundt om jorden.

Nordeuropas største elbilprojekt Test-en-elbil har nu kørt i Sønderborg Kommune i to år. Hele 70 sønderjyske familier har kørt i elbil i hver tre måneder og samlet set tilbagelagt over 215.000 kilometer på strøm.

På en aprildag tilbage i 2011 satte de første 10 forventningsfulde testfamilier sig bag rattet ved SE's domicil i Sønderborg, hvor nøglerne til elbilerne for første gang blev overrakt til de sønderjyske testfamilier. Projektet har siden da opnået stor opmærksomhed i kommunen og elbiloperatøren CLEVER, der står bag projektet, har fået over 1.500 ansøgninger fra borgere i Sønderborg. Det er knap to procent af kommunens borgere.

Elbilerne har sparet 16 ton CO2

I alt har testfamilierne i kommunen kørt over 215.000 kilometer i elbilerne - det svarer til hele 5,4 gange rundt om jorden og en besparelse på over 16 ton CO2 - alene i Sønderborg Kommune. Projektet kører i alt i 24 danske kommuner og erfaringerne fra Sønderborg indgår i projektets samlede resultater og giver hele Danmark en unik viden om elbiler og opladning.

Projekt Test-en-elbil har været en stor succes hos sønderborgerne, der gerne ville være med til at prøve noget nyt. Det er jo en genial måde at få afprøvet nye transportformer i stor skala på, og vi ser frem til at få de endelige resultater fra projektet, udtaler Lene Sternsdorf, klimakoordinator i Sønderborg Kommune.

Projektet afliver fordomme om elbiler

De første resultater fra det landsdækkende projekt viser, at når danskerne først får prøvet elbilen, så kaster de deres umiddelbare kærlighed på den.

-Testpiloternes opfattelse af elbilen er blevet påvirket betydeligt i positiv retning, mens de har brugt den i deres hverdag. 71 procent af testpiloterne fortæller, at de nu er meget positive overfor elbiler, og hele 62 procent overvejer faktisk nu at købe en elbil, hvilket er væsentlig mere end blandt den danske befolkning generelt, fortæller Lars Bording, adm. direktør i CLEVER.

Samtidig viser resultaterne, at elbilen fungerer godt i en dansk kontekst og kan dække langt de fleste danskeres daglige kørselsbehov. Data fra hele projektet viser nemlig, at 75 procent af alle køreturene er under 50 kilometer om dagen, og testpiloterne har derfor masser af strøm på batteriet, når de kommer hjem og sætter bilen til opladning.

-Opladning på ladeboksen hjemme og de almindelige ladestandere foretages typisk, når der blot er brugt 49 procent af bilens batteri, det vil sige, at testpiloterne faktisk kunne køre meget længere i elbilen, hvis der var behov for det, og at de slet ikke udnytter hele bilens rækkevidde. Dette er tankevækkende og viser, at rækkevidde mere udgør en psykologisk barriere end et reelt problem for de fleste i hverdagen, siger Lars Bording.

TESTperioden med elbiler i Sønderborg Kommune er slut og erfaringerne fra de 70 testfamiliers brug af bilerne bliver en del af de forskningsresultater CLEVER vil bringe når hele TEST-forløbet i hele landet er færdigt.

Louise Johnsen
7. maj 2013

louise.johnsen@projectzero.dk
21 33 34 33

6. maj 2013Molly og Bjarne Larsen modtager nøglerne til den første TESTelbil i Sønderborg.

Fakta om Test-en-elbil

Forsøgsprojektet er Nordeuropas største elbilprojekt og støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen og en række private sponsorer. Projektet kører i 24 kommuner, på otte virksomheder og fire hospitaler med 200 elbiler på gaderne.
På nuværende tidspunkt har 1.400 familier prøvekørt bilerne og CLEVERs opladningsløsninger.Cookiepolitik