Også i gamle huse gælder nye energikrav

Du har pligt til at gøre din bolig mere energivenlig, når du ombygger, udskifter, vedligeholder eller reparerer - det siger det nyeste bygningsreglement, som dermed fremmer grøn renovering.

I Bolius' temahæfte om energirenovering kan du læse om, hvad du har ret og pligt til, når du skal forbedre din bolig. Det fremgår bl.a., at hvis taget skal udskiftes, så skal det nye tag opfylde kravene til varmeisolering, og du skal efterisolere til en U-værdi på 0,2. Det svarer til 210 mm isolering.

Familien Vestergaard fra Sønderborg har siden 2007 løbende energirenoveret deres 70'er parcelhus. Det har været en stor gennemgribende renovering, hvor der af energimæssige tiltag er kommet nyt tag, nye vinduer og døre. Loft, gulv og vægge er efterisoleret, og der er installeret et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Mange af disse forbedringer falder ind under Bygningsreglementet for 2010, og er derfor omfattet af de nye krav til varmetabet og U-værdi af bl.a. isolering og vinduer.

Gør det ordenligt fra start

Morten Vestergaard er dog ikke i tvivl om, at det kan betale sig at gå grundigt til værks: "Vi skulle alligevel i gang, og så kunne vi jo lige så godt gøre det ordenligt fra starten af. På den måde sikrer vi også vores investeringer på længere sigt," fortæller Morten Vestergaard og fortsætter: "Det første projekt var udskiftning af tag, nye vinduer og hulmursisolering. Disse tre tiltag alene gav en besparelse på 3.000-4.000 kr. om året, og er helt klart en besparelse, der er værd at tage med."


Morten Vestergaard foran huset, der har gennemgået en større renovering

Skal du i gang?

Tjek energikravene inden du går i gang med dit renoveringsprojekt. Videncenter for energibesparelser i bygninger har lavet et online værktøj, som du kan bruge, når du skal undersøge, hvilke husforbedringer der stilles energikrav til.

Tjek energikravene her

Din håndværker ved mere end du tror

Som udgangspunkt er det dit ansvar, at bygningsreglementet overholdes når du skal bygge om. Spørg din lokale ZERObolig håndværker til råds om projektet.
Se listen med områdets ZERObolig håndværkere her

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
4. juni 2013

4. juni 2013Morten Vestergaard har selv brækket gulvet ud, så det nu er klar til at blive isoleret af håndværkereRenoveringerne har ikke kun betydet en lavere energiregning, men har også givet huset et æstetisk løft

HVAD ER U-VÆRDI?

Du skal overholde nogle mindstekrav i form af en U-værdi. U-værdien fortæller således noget om isoleringsevnen. Jo lavere U-værdi, jo mindre varmetab.

Cookiepolitik