Kunstværk med 1000 grønne fingeraftryk

Kunsten og klimaet er smukt forenet i den 32 meter lange plint, som i dag blev afsløret i Mølledamsparken i Sønderborg. Betonplinten, som det egentlig er, snor sig tæt på plejecenter Mølleparken i en bue, der følger stien omkring Mølledammen.

Her kan man fint sidde og nyde roen midt i byen, udsigten til Mølledammen, ænderne, alt det grønne og den blå himmel. Man kan vælge at sætte sig på træet, der beklæder plintens endestykker - men også midten, som er dekoreret med 1000 små junior-teglsten fra Petersen Tegl, kan man sidde på, hvis pladsen er trang.

De mange små sten på midterstykket er hver dekoreret med et fingeraftryk og et tal. De 1000 fingeraftryk kommer fra børn og unge mellem tre og 18 år i Sønderborg Kommune - 1000 klimaambassadører, som sammen med fingeraftrykket har afgivet et løfte om, at de vil gøre en indsats for et grønnere Sønderborg. Med tiden vil House of Science uddanne i alt 15.000 klimaambassadører.

Unikt kunstværk der ikke findes andre steder

- Det er jer, der har været afgørende for, at dette kunstværk blev skabt. Med hver jeres unikke fingeraftryk har I skabt noget, som ikke findes noget andet sted, sagde næstformand i børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Jørn Lehmann Petersen, i sin tale ved afsløringen af plinten - og han fortalte om, hvordan han stadig med jævne mellemrum skal ind omkring Vojens Skole for at se, om det kunstværk, han for mange år siden var med til at indsamle penge til - om det står der endnu.

- På samme måde tror jeg helt sikkert, at også I om 20 og 30 år vil vende tilbage hertil, for at sikre jer, at plinten er her endnu og finde jeres eget fingeraftryk. Gør det og vær som klimaambassadører med til at udbrede kendskabet til, hvad vi skal gøre for en bedre fremtid for klimaet, sagde han, inden han tog tildækningen væk og afslørede de 1000 sten, en plade, som fortæller om projektet, en QR-kode, som straks blev testet, og nogle ekstra fingeraftryk - bl.a. fra Christian A. Petersen, Petersen Tegl, som har doneret de 1000 juniorsten, og Vibeke Fonnesberg, kunstneren, som har sikret de mange fingeraftryk i grøn glasur, tal og en korrekt brænding.

Både hun og håndværkerne på stedet har knoklet de sidste to uger for at blive færdige til tiden. Det lykkedes, og med rigtig mange børn til stede, som ivrigt søgte efter deres egne fingeraftryk, spiste is og fik "fingeraftryks-pastiller" blev det en festdag. Både for dem, for Mølledamsparkens gæster, som har fået en ny, smuk udsigtsbænk, og for klimaet, som har fået 1000 nye ambassadører.

Projektets øvrige sponsorer er BHJ Fonden og Undervisningsministeriets initiativpulje.

House of Science er et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, ProjectZero, Danfoss Universe, Sønderborg Forsyning og områdets
fire ungdomsuddannelsesinstitutioner.

Projektet har til formål at skabe en grøn tråd i uddannelsessystemet fra børnehave til PhD med fokus på bæredygtighed, Innovation og klima
med henblik på at ændre områdets
tænkning og kompetencer.

Partnerskabets målsætning er ligeledes
at virke for et stærkt læringsmiljø, der binder formelle og uformelle læringsmuligheder
effektivt sammen med erhvervslivet.

Læs mere på www.houseofscience.dk


For yderligere oplysninger:

Rasmus Andreassen
raan@universe.dk
26 71 59 63

25. juni 2013

Mon min finger passer her?Sofie Louise Hansen og Mikkel Ebbesen forsøger at matche finger med aftryk, for at finde deres eget

1000 grønne aftryk med løfterScan QR koden og 1000 gode løfter om et grønnere Sønderborg kommer frem

Kunstværket indvietBåde store og små ledte efter eget fingeraftryk

Cookiepolitik