Hvad gør vi nu?

Folkemødet på Bornholm var andet end fadøl. Det var også en platform for klimadebat - og på Folkemødet lancerede DR og Dagbladet Information sin nye klimasatsning: Hvad gør vi nu?

"Hvad gør vi nu? - vores omstilling til et bæredygtigt samfund" - tager udgangspunkt i Jørgen Steen Nielsens berømte bog (Den store Omstilling), og skal skabe Danmarks største fællesskab for omstillingsprojekter. Med lancering på PR4-kanalen henvender projektet sig direkte til mere end 3 mio. danskere.


Connie Hedegaard talte ved lanceringen lørdag den 15. juni i DR-teltet på Bornholm. EU klimakommissæren opfordrede til at klimaudfordringen bliver en folkesag. "Vi ved det godt, men vi handler ikke på vores viden", sagde hun og fortsatte "der er en enorm kreativitet derude, vi har behov for at forene økonomi, job og klima og kommunerne bør gå foran med at tænke klima ind i de kommunale beslutninger".

I uge 34-37 gennemfører DR og Information en konkurrence som sætter spot på de bedste omstillingsprojekter og vinderne kommer med i Danmarks Store Omstillingsguide.

Kriterierne er

  • er projektet til gavn for fællesskabet?
  • er projektet en del af et samfund vi gerne vil leve i?
  • kan projektet spredes?
  • hjælper det overhovedet?

Læs mere og tilmeld omstillingsprojekter på www.voresomstilling.dk

Med mere end 1.300 events og et dagsgennemsnit på 15.000 besøgende nåede Folkemødet nye forrygende og folkelige højder.

Energi og klima i alle afskygninger blev demonstreret og debatteret i alle former og overalt på festivalpladsen, hvor man også kunne se elbiler. Bright Green Island projektet satte også spot på Bornholms store Omstilling, og hvad der skal til, for at fastholde Bornholm i en førerposition. Dansk Byggeri og Tekniq skabte debat om mulighederne for at accelerere energirenovering af bygningsmassen. Landdistriktsrådet og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter diskuterede den stigende urbanisering, som i disse år tager livtag med livet udenfor storbyerne.

Sønderborgs ProjectZero lyttede, blandede sig i debatterne og blev meget klogere på Danmarks store omstilling og hvad der skal til.

19. juni 2013

Få yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk
Tlf. 40 40 86 36


Benny Engelbrecht stjal mediebilledet med sine "angreb" på Folkemødet som en fadøls-fest for lobbyister, og måtte løbende stå på mål for sine udtalelser - som her hvor TV Bornholm interviewer>

19. juni 2013Landdistrikternes 10 bud for best practice var "hængt til tørre" og blev ivrigt debatteret. Ildsjæle er fortsat helt afgørende for at fremtidssikre landsbyerneUnge bornholmske gymnasieelever mener der skal satses på en omlægning af vore kostvaner sammen med en bedre udnyttelse af biomassenAnnegrete Holmsgaard i debat om energirenoveringsindsatsen med Dansk Energis Lars AagaardTil venstre Fredrik Romberg, direktør for Bornholms Erhvervscenter, der ønsker at vækste Bornholm på Bright Green Business

Cookiepolitik