Grønne virksomheder skaber attraktive arbejdspladser

Endnu en målsætning hos den lokale Sønderborg-virksomhed OJ Electronics er realiseret. Inden for et år har virksomheden reduceret CO2-udledningen med 35 %. Det blev fejret med kaffe og kage sammen med medarbejderne ved en kantineevent.

"Hos OJ Electronics tænker vi Cleantech 360 grader rundt. Der er flere faktorer, der gør, at Cleantech er vigtig for os. Udover en forbedring af markedspositionen i et marked i vækst, er der også et internt parameter i forhold til medarbejderstolthed og kompetenceudvikling, som er lige så vigtig for os," fortæller en stolt Erik Damsgaard, der er Managing Director ved OJ Electronics.

"Jobsøgende stiller i dag større krav end tidligere til, at deres kommende arbejdsplads skal være klimabevidst. Ved at være en Cleantech virksomhed, tiltrækker vi medarbejdere med en attraktiv profil. Det er også godt for hele Sønderborg-området," fortsætter Erik Damsgaard.

Spændingsregulatorer har givet store besparelser

I marts 2013 installerede OJ Electronics spændingsregulatorer på al belysning i produktionshallerne, hvilket allerede har resulteret i en reduktion på 30-40 % af elforbruget. Ligeledes har firmaet optimeret ventilationen og konverteret til fjernvarme i et område af virksomheden, hvor der endnu ikke var fjernvarme. Alt dette har bidraget til de 35 % CO2-reduktioner.

OJ Electronics har siden 2010 været ZEROcompany, og været en aktiv partner i Sønderborgs store omstilling. Det har blandt andet betydet en forbedret bundlinje, og klima er nu et af firmaets primære forretningsområder og en vigtig del af firmakulturen.


Erik Damsgaard, Managing Director ved OJ Electronics

Endnu flere besparelser

Hos OJ Electronics stopper man ikke her. I den kommende tid vil de arbejde på at nedfælde nye mål for energi og miljø, med det formål at tilstræbe en besparelse på yderligere 5 % på både el og varme.

"Vi vil igangsætte nye energibesparende tiltag, og vi vil appellere til, at den gode energibevidste adfærd fortsætter hos jer i 2014," opfordrede Henrik Laue, klimaansvarlig hos OJ Electronics, medarbejderne ved kantineeventen.

Carina Pedersen
11. juni 2013

11. juni 2013Henrik Laue, klimaansvarlig hos OJ Electronics

ZEROcompany programmet

I kan også blive ZEROcompany og spare både penge og energi.

Ring og hør mere om, hvad vi kan tilbyde jer ved at kontakte projektleder ved ProjectZero, Carina Pedersen på tlf. 6550 8194 eller skriv en mail til carina.pedersen@projectzero.dk.

OJ Electronics

OJ Electronics udvikler, producerer og markedsfører intelligente styringer til bl.a. ventilation og udluftning. Virksomhedens produkter er meget energieffektive og hjælper kunderne med at reducere deres energiforbrug og CO2-udledning.

Besøg OJ Electronics hjemmeside

Hvad er Cleantech?

Cleantech er en sammentrækning af de to ord clean (ren) og technology (teknologi).

Begrebet anvendes oftest om virksomheder, der på en eller anden måde beskæftiger sig med vedvarende energi eller energibesparelser, anvender miljøvenlige materialer, mindsker forurening o. lign.Cookiepolitik