Den nordiske klima-stjerne lyste stærkt over Trondheim

Vi skal styrke forskernes dialog og kommunikation af resultater til samfundet. Således lød den klare opfordring fra forsker i bæredygtig byudvikling Helga Ögmundardóttir, i forbindelse med NORD-STAR årsmødet i Trondheim. ProjectZero bakker op om opfordringen.

40 professorer, ph.d.- og postdoc forskere var i sidste uge sammen med ProjectZeros Peter Rathje samlet til årsmøde i det fælles nordiske klimaforskningsprojekt NORD-STAR. 10 nordiske universiteter samarbejder med ProjectZero om at skabe en fælles nordisk platform for klimastrategi og klimatilpasning, byggende på den nordiske tradition og tænkning.

Societal dialog er sammen med førsteklasses forskning og uddannelse af nye forskere et vigtigt succeskriterie for NORD-STAR projektet. Også selv om dialog og kommunikation af forskningsresultater til de involverede interessenter ikke er en sædvanlig akademisk disciplin. Helga Ögmundardóttir, som forsker i Sønderborgs store omstilling sammen med omstillingen i svenske Växjö, islandske Raykjavik og norske Trondheim, har selv oplevet stor interesse fra byerne for at få feedback og support fra forskerne til omstillingen. Helga opfordrede derfor sine kolleger til træde aktivt ind i denne udfordring.

ProjectZeros Peter Rathje bakkede op om Helgas opfordring og tilbød at ProjectZero over de kommende år hjælper forskerne med at styrke kommunikationsindsatsen baseret bl.a. på erfaringerne fra Sønderborg.

NORD-STAR director Michael Goodsite annoncerede i øvrigt på Council-mødet at NORD-STAR årsmødet i 2015 afholdes i Sønderborg.

Læs mere om NORD-STAR klimaforskningsprojektet, som er et Nordic Center of Excellence, støttet af Nordisk Ministerråd med 40 mio. NOK på www.nord-star.info.Et stærkt kollektivt transportsystem er med til at gøre oliebyen Trondheim energieffektiv

Trondheim med knap 200.000 indbyggere er en by i vækst og rivende udvikling. En udvikling som dog primært er baseret på den sorte (olie) økonomi-bølge, som Norge rider på. Men byen arbejder på flere grønne byggeprojekter og NTNU-universitetet har både de tekniske og merkantile kompetencer, som kan understøtte en mere bæredygtig udvikling. Byen har et fantastisk busnet, som reducerer behovet for bilkørsel i storbyen og dens nære satellit-byer.

Peter Rathje
6. juni 2013

peter.rathje@projectzero.dk

6. juni 2013NORD-STAR forskereSolnedgang i Trondheim ved 23-tidenHelga Ögmundardóttir, som bl.a. forsker i Sønderborgs store omstilling, opfordrede forskerne til at styrke forskernes "Societal Dialog"Michael Goodsite er både NORD-STAR director og øverste chef for Aarhus Universitet Campus Herning

Cookiepolitik