Allergi forsvandt med et forbedret indeklima

Det er vigtigt at lufte ud hver dag, faktisk skal det gøres 2-3 gange om dagen. Den bedste måde at gøre det på, er ved fuld gennemtræk i 5-10 minutter, til al luft i huset er skiftet ud, men møbler og vægge ikke er afkølede. På denne måde spildes mindst mulig varme.

Hvis du har et ventilationsanlæg, klarer det "udluftnings-opgaven" for dig! Ventilationsanlægget suger den varme, fugtige luft ud fra bl.a. køkken, badeværelse og bryggers. Dermed fjernes støvpartikler, fugt og lugt fra boligen, og man opnår et sundt og behageligt indeklima. Den bedste løsning er et ventilationsanlæg med varmegenvinding. På den måde udnyttes energien i udsugningsluften til opvarmning af den friske indblæsningsluft.

Flere og flere får i dag allergi. Med et ventilationsanlæg holdes den relative luftfugtighed under 45 %. Her dør husstøvmiderne, som er en af de hyppigste årsager til allergi. Hvis indeluften er for fugtig gennem længere tid, kan der også komme fugt- og rådskader på husets materialer og i konstruktionerne.

Familien Jepsen mærkede forbedringerne på egen krop

Familiens gule 70'er parcelhus i Vester Sottrup har siden familiens indflytning gennemgået en større renovering. Gulvet blev brækket op og efterisoleret, og der blev efterisoleret i andre dele af huset og der kom nye vinduer i.

Disse tiltag førte til, at huset blev meget tæt og luftfugtigheden alt for høj. Familien valgte derfor, efter rådgivning fra en ingeniør, at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding. Ventilationsanlægget blev taget i brug i april 2013.

Datterens hoste forsvandt

Blot et par timer efter ventilationsanlægget blev tændt, stoppede datterens hoste. Datteren Asta på 3 år har siden hun blev født døjet med astma, allergi, lungebetændelse og bronkitis. "Installeringaf ventilationsanlægget har gjort, at luftfugtigheden er faldet og det har hjulpet på Astas hoste", konstaterer Rasmus Jepsen: "det har tilmed gjort, at hun ikke længere behøver at tage medicin."

En anden fordel ved ventilationsanlægget er, at det er med til at nedbringe koncentrationen af radon i huset. Radon er en naturligt forekommende radioaktiv gasart, som kommer fra undergrunden. "Udover at Asta slipper for sin slemme hoste, er det et plus for os at vide, at vi ikke udsætter vores børn for høj radonholdig luft" fortæller Rasmus Jepsen. "Og så er det rart, at spejlet ikke er fuldstændig dugget til, når man træder ud af badet".

18. juni 2013

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91

18. juni 2013Ventilationsanlægget som sikrer familien et sundt indeklima. Det har bl.a. betydet, at datterens hoste er forsvundetFamilien Jepsens parcelhus i Vester Sottrup er blevet energiforbedret på flere områder

Cookiepolitik