Kun vi mennesker kan hjælpe naturen med at overleve!

Skulptøren Piotr Bies fra det sydlige Polen sendte et kraftigt budskab til omverden under Sønderborgs træskulpturuge. Med værket "Livet", hvor en hånd med syv fingre holder om et spirende træ, viste han hvordan mennesket som aldrig før afhænger af Jorden.

Skulpturen er nu overdraget til Tandsbjerg Plejecenter.

"Vi har evnen til at ødelægge kloden - eller til at tage vare om og beskytte. Hånden viser beskyttelse. Den er symbolet på håb og styrke, derfor er der syv fingre. En for hver af de 7 dødssynder. Træet lever, og hånden er grundlaget for dette liv", siger Piotr Bies.

Piotr Bies værk Livets træ, hvor en hånd med syv fingre holder om et spirende træ

Vi er naturens børn

"Jeg vil henlede opmærksomheden på, at vi mennesker skal bruge alle vore kræfter på at beskytte naturen. Tager vi afstand fra naturen, så dræber vi den - og os selv med. Vi er en del af naturen, vi er dens børn", understreger kunstneren, uddannet på kunstakademier i Krakow og Poznan.

Se kunstværket på Tandsbjerg Plejecenter og se billederne fra Sønderborgs træskulpturuge her

2. juli 2013

For yderligere oplysninger:

Peter Rathje
peter.rathje@projectzero.dk

2. juli 2013Finn Johansson er formand for Wolf-Fonden, som står bag Sønderborgs woodfestivalDen kinesiske kultur attaché i Danmark Li Jinsheng (til venstre), benyttede festivalen til at besøge Sønderborg og hilse på de 2 deltagende kinesiske kunstnere - (fra venstre) Li Chao og Gao MengDen polske kunstner Piotr Bies

Cookiepolitik