Kæmpe solcelle-anlæg på Nord-Als Idrætscenter

"Der er god økonomi i at investere i solceller. Det, sammen med at vi skaber lokale arbejdspladser og bakker op om Sønderborgs ProjectZero er tre vigtige faktorer for os, da vi besluttede os for at installere solceller på vores tage." Således fortæller en begejstret leder af Nord-Als Idrætscenter, Theodor Munch Knudsen.

For et år siden besluttede man hos Nord-Als Idrætscenter at investere i et solcelleanlæg. Det nu færdigmonterede solcelleanlæg dækker et tag-areal på 2.154 m 2 fordelt på tre forskellige bygninger. Anlægget er estimeret til at producere 281.952 kWh/år, svarende til 76 % af idrætscentrets samlede energiforbrug. Dermed har Theodor Munch Knudsen skåret drastisk i elregningen.

"Det betyder, at solcelleanlægget kun har en tilbagebetalingstid på 7 år," fortsætter en tilfreds Theodor Munch Knudsen. Solcelleanlægget har samlet set kostet idrætscentret DKK 3.750.000,-. "Det er en rigtig god forrentning af vores penge, idet besparelsen på energien er højere end det, man kan låne pengene til."

Allerede ved udgangen af juli måned har Nord-Als Idrætscenter rundet 100.000 kWh siden monteringen af solcelleanlægget i foråret 2013.
De i alt 2.145 m2 solceller producerer masser af grøn strøm i det solrige vejr.

Lokale arbejdspladser

"Der er en vis selvtilfredshed ved at producere sin egen strøm. Og det er fedt at kunne lave noget, og det så lykkes." Theodor Munck Knudsen er ikke bleg for at udtrykke sin begejstring for anlægget. "Anlægget motiverer til at finde yderligere CO2- besparelser og nye energi-projekter."

Hos Nord-Als Idrætscenter har man valgt en lokal virksomhed til opsætning af anlægget, nemlig ATsolar. Og det er et bevidst valg.

"Vi har haft 5-6 personer i arbejde i omkring halvanden måned. Hvis flere gjorde det samme som os, kunne vi skabe endnu flere arbejdspladser. Og endnu vigtigere, arbejdspladserne kan skabes lokalt. Der er mange aspekter i opsætning af solceller," fortsætter Theodor Munch Knudsen.

Flere projekter på vej

Der mangler nu kun to ting før at projekt solceller er helt færdigt. Computeren på kontoret skal kobles til anlægget, så produktionen af den grønne strøm kan følges nøje. Ligeledes skal der sættes en TV-skærm op ved indgangen, så gæsterne også kan følge med.

Hos Nord-Als Idrætscenter stopper man dog ikke her. Der er masser af planer i støbeskeen. Ét af Theodor Munch Knudsens projekter indbefatter blandt andet den 56,5 hektar store sø lige nedenfor idrætscentret, som er ideel til brug til søvarme. Men for at et sådant projekt kan realiseres, skal der arbejdes med den faste afgift til fjernvarmeværket, som man i øjeblikket ikke kan slippe for, selvom man aftager fjernvarmen. Den faste afgift for Nord-Als Idrætscenter var i det forgangne år DKK 302.000,-.

7. august 2013

For yderligere oplysninger:

Carina Pedersen

carina.pedersen@projectzero.dk

23. juli 2013

SolcellerSolcellerne pryder allerede ved indkørsel til Nord-Als Idrætscenter

Temamøde om solceller

Vil du vide mere om opsætning af solceller i virksomheder, butikker, boligforeninger og landbrug, afholder Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter i samarbejde med ProjectZero temamøde om solceller på Alsion, torsdag den 15. august 2013 klokken 15.00 til 16.30.

Læs invitationen her

Der er sidste tilmeldingsfrist mandag den 12. august 2013.

SolcellerTheodor Munch Knudsen synes, at det har pyntet på tagene at få monteret solceller

Nord-Als IdrætscenterHer ses to af de i alt tre hustage, der har fået påmonteret solceller

InvertereInverterne til solcelleanlægget er placeret på det ene hustag

Cookiepolitik