To år med elbiler i Sønderborg

Afslutningen nærmer sig for Europas største elbilprojekt Test-en-elbil i Sønderborg. Sønderborg Kommune har i samarbejde med elbiloperatøren CLEVER sendt en lang række familier fra kommunen ud at køre på strøm. Det bliver fejret på Sønderborg Slot torsdag den 31. januar, hvor de sidste 10 testfamilier vil få overdraget elbilerne.


De foreløbige resultater fra Sønderborg er imponerende. Testpiloterne har kørt over 175.000 km i elbil - det svarer til hele 4,4 gange rundt om jorden og en besparelse på i alt 13,1 ton CO2. Elbiler udleder i gennemsnit ca. 50 procent mindre CO2 sammenlignet med en tilsvarende konventionel bil.

Når de sidste 10 familier får udleveret nøglerne til elbilerne den 31. januar har i alt 70 familier i Sønderborg Kommune fået erfaringer med elbilers funktionsevne i hverdagen. Det giver værdifuld erfaring og viden til kommunen og elbiloperatøren CLEVER, der står bag projektet.

Borgmester Aase Nyegaard er imponeret over den store interesse, der har været blandt borgerne i Sønderborg for at være med til at udvikle elbilen til fremtidens klimavenlige transportform.

"Jeg vil gerne sige tak til de mange familier i Sønderborg, der har kastet sig ud i projektet og bidraget med gode råd og vigtig viden til udvikling af fremtidens elbil. For elbilen er fremtidens bil, det er der ingen tvivl om. Men der er stadig et stykke vej, før elbilen helt kan erstatte den gamle benzin- eller dieseldrevne bil. Batteriteknologien skal udvikles, så den kan køre længere på en opladning og der skal flere opladningsstationer til - også langs motorvejsnettet - så elbilen kan bruges til længere ture rundt i landet. Men vi er godt på vej og borgernes opbakning fejler i hvert fald ikke noget", siger Aase Nyegaard, der glæder sig til at møde de lokale testfamilier på Sønderborg Slot den 31. januar.

Alle 80 testfamilier der har deltaget i projektet siden april 2011 er inviterede til arrangementet den 31. januar på Sønderborg Slot.

Louise Johnsen
22. januar 2013


22. januar 2013

Test en elbil

Forskningsprojektet er Europas største elbilprojekt og er støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen og en række private sponsorer. Projektet kører i 24 kommuner, på otte virksomheder og fire hospitaler med 210 elbiler på gaderne.

På nuværende tidspunkt har 1.200 familier prøvekørt bilerne og CLEVERs opladningsløsninger (både hjemmeopladning og hurtigopladning i det offentlige).

I alt vil 1.600 familier have deltaget ved projektets afslutning i 2014.Tak for indsatsen

Udover den store indsats fra testfamilierne, er Test-en-elbil i Sønderborg ikke mindst gennemført ved hjælp af medfinansiering fra energiselskabet SE, og fra de lokale sponsorer Kreditbanken, ProjectZero, Bitten og Mads Clausens Fond, og Landdistriktsudvalget i Sønderborg.

CLEVER og Sønderborg Kommune takker derfor for indsatsen ved en reception den 31. januar, hvor sponsorerne og alle testfamilierne inviteres til at fejre afslutningen på projektet.

Forskningsprojektet drives af CLEVER og støttes af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, og indsamler kørselsdata og brugererfaringer med elbiler fra i alt 1.600 testfamilier. Erfaringerne fra Sønderborg Kommune vil indgå i det landsdækkende projekt, når de sidste testfamiler afleverer deres elbiler i april og dermed afslutter projektet i Sønderborg.

Cookiepolitik