Sønderborg-områdets fjernvarme hører til blandt landets billigste

Fjernvarmen er det mest økonomiske og klimavenlige valg når man bor i byområder og nu viser en ny statistik fra Energitilsynet at flere af Sønderborg-områdets fjernvarmeselskaber placerer sig blandt landets billigste.

Efter flere år med kraftigt stigende priser på brændstof til opvarmning af huse og andre bygninger har fjernvarmen mange steder skilt sig ud som den absolut billigste varmekilde, en varmekilde der også er en gevinst for klimaet. I byområder hvor der er udlagt fjernvarme er det nemlig det mest klimavenlige valg at tilslutte sig. Dette er specielt gældende hvis varmen, som det er tilfældet flere steder i Sønderborg-området, produceres på grønne, CO2-neutrale kilder.

Energitilsynet har netop udgivet en ny statisk der viser priser for alle landets fjernvarmeselskaber, beregnet for et såkaldt standardhus på 130 m2 og et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh. Ifølge denne statistik er Sønderborg Fjernvarme blandt de billigste 5 % og de nye udmeldinger fra Gråsten Fjernvarme bringer dem blandt de billigste 20 % af alle landets fjernvarmeværker. Broager og Augustenborg Fjernvarmeværker klarer sig også fint og ligger blandt de billigste 40 % i landet.

Læs mere om den nye statistik her

Christian Eriksen
9. januar 2013
christian.eriksen@projectzero.dk

9. januar 2013Hvis du bor i et byområde og gerne vil vide mere om hvordan du bliver tilsluttet fjernvarmen kan du kontakte dit lokale fjernvarmeselskab på en af nedenstående adresser eller telefonnumre:

Cookiepolitik