Farverigt og festligt kinesisk nytår i Sønderborg

Hele Sønderborg fejrer i de kommende uger kinesisk nytår, når Sønderborg Kommune sammen med områdets kultur-institutioner fyrer et festfyrværkeri af Kina-arrangementer af. Det hele kulminerer med farverig og spektakulær kinesisk dans og musik på Alsion den 11. februar kl. 19.30 - med fri adgang for alle interesserede.

Tag på Augustiana og bliv klogere på den kinesiske litteratur, tag med Mads Holm Iversen på rejse "fra Mao til Money", spis kinesisk med 10 % rabat, send din egen lotusblomst afsted fra Alsion og nyd efterfølgende den farverige og spektakulære koncert med Wulanmuqi Art Troupe i Alsions koncertsal, hvor der er fri entre.


Download programmer og flyers her og tilmeld dig som anført ved programmerne.

 • Kalligrafi og kinesisk kunst på Augustiana
 • Udstillingen omfatter værker af en bred vifte af Kinas mest fremtrædende kunstnere og kunstretninger. Oplev både maleri, skulptur og keramik.
  Fernisering den 10. februar kl. 14-17
  Åbent onsdag til søndag kl. 12-16 i perioden 13. februar til 17. marts.
 • “Fra Mao til Money" - foredrag på biblioteket den 13. februar fra kl. 19.30
  Tag med Mads Holm Iversen på rejsen fra “Fra Moa til Money". Et spændende multimedieforedrag, hvor du under foredraget
  bliver taget med gennem tiden fra Mao's kommunistiske ledelse og videre gennem de politiske og økonomiske reformer, der
  har gjort Kina til verdensmester i økonomisk vækst.
  Fri entré
 • Kinesisk koncert på Alsion den 11. februar
  Kinesiske blomster på Alssund kl. 18.45 og koncert med Wulanmuqi Art Troupe kl. 19.30.
  Fra kl. 18.00, inden koncerten, kan du komme og lave din egen lysende lotus papirsblomst, som sammen med 300 andre blomster sendes på Alssund med ønske, om en god relation mellem danskere og kinesere. Bagefter er der kinesisk dans og musik i koncertsalen med det farverige og spektakulære Wulanmuqi Art Troupe.
  Fri entré

Kina spiller en vigtig rolle i udviklingen af Sønderborg-området. Områdets virksomheder har stærke forretningsmæssige relationer, på SDU campus Alsion kan man studere kinesisk på masterniveau, Universe Fonden forsker i bl.a. nye kinesiske forretningsmodeller, kinesere studerer i stor stil på byens videregående uddannelsesinstitutioner og mange bosætter sig efterfølgende i Sønderborg.

Bysamarbejdet mellem Sønderborg og den kinesiske venskabsby Baoding blev initieret af WWF Verdensnaturfonden i 2008 og betyder bl.a. at Danfoss deltager i perspektivrige demonstrationsprojekter for grøn fjernvarme i Baoding.

Læs mere om Baoding-partnerskabet her

Se billeder og beretninger fra borgmester Aase Nyegaards delegationsrejse til Baoding i foråret 2012 her

ProjectZeros kinesiske hjemmeside udvikles af Malan, født i Tianjin - nu bosiddende i Sønderborg Kommune og studerende på SDU/Alsion.

Peter Rathje
28. januar 2013

28. januar 2013

Cookiepolitik