Russiske klima-journalister besøgte Sønderborg

9 førende russiske journalister besøgte tirsdag den 26. februar Danfoss og Sønderborgs ProjectZero for at lære om energi- og klimarigtige løsninger. Rusland er en af verdens førende eksportører af fossil energi, men de russiske myndigheder har også fokus på effektiv udnyttelse af energien i Rusland.

En helt overvældende lyst til at lære mere om Sønderborg og områdets omstilling til CO2-neutralt samfund overskyggede sprogudfordringerne under journalisternes rundtur i Sønderborg. Hvad koster energi i Danmark, hvad gør folk ved deres huse for at spare energi? Fortæl os hvordan I får det til at ske.…Tolkene havde travlt og der blev taget masser af billeder under besøget.

State of Green og Danfoss havde inviteret journalisterne til Danmark med et ønske om at journalisterne under besøget ville blive fagligt/journalistisk inspireret af grøn fjernvarme, energieffektive bygninger, klimarigtig lovgivning etc. Journalisterne kom fra førende nationale og regionale russiske aviser, hvor de er fag-journalister på energi, klima og smartgrid.

De russiske journalister indtog Sønderborg med kameraerne kørt i stilling

På ProjectZeros Energy Tour 2013 oplevede journalisterne bl.a. Produktionshøjskolen, Statsskolens solvæg, ZERO+ huset, Solparken i Vollerup og genbrugsanlægget i Glansager. På Alsion blev journalisterne budt velkommen til Sønderborg af borgmester Aase Nyegaard og Hans Lehmann fortalte om hvorledes områdets skoler bidrager med læring og kompetenceudvikling i Sønderborgs store omstillingsplan.

Aase Nyegaard opfordrede journalisterne til at komme igen som turister og bruge mere tid og flere penge under besøget. Journalisterne tog en ekstra (foto)runde i byen inden de sent på eftermiddagen genoptog deres Danmarks tour og mætte af oplevelser kørte mod Energinet.dk i Fredericia.


Peter Rathje
27. februar 2013

27. februar 2013

Rundvisning på Produktionshøjskolen som både demonstrerer bæredygtighed i materialer og energiDer blev fotograferet på livet løs under borgmesterens velkomst på AlsionBorgmester Aase Nyegaard bød velkommen til Sønderborg

Cookiepolitik