Kina-udstilling på Alsion frem til 1. marts 2013

En delegation fra Sønderborg med repræsentanter fra byråd, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner var i april 2012 på en uges besøg i Kina. Hovedformålet med turen var at underskrive partnerskabsaftalen med byen Baoding - en by med ca. 11 mio. indbyggere 140 km syd for hovedstaden Beijing.

Alle kan nu få et indblik i, hvad turen bød på, og hvilke muligheder, den var med til at åbne dørene for. Der er nemlig arrangeret en udstilling om turen. Den er tidligere vist på bibliotekerne i Sønderborg, Nordborg og Gråsten, og nu kan de unikke effekter fra Kina ses på Alsion frem til 1. marts 2013. Udstillingen på Alsion har været en vigtig del af Sønderborgs markering af det kinesiske nytår med Kinesiske Dage i uge 7 på Alsion, Augustiana og Biblioteket Sønderborg.

Udstillingen viser gaverne fra turen, en lang række billeder i en slags dagbogsform, avisudklip og tekster, bl.a. om de tiltag, turen allerede har medført.


På billedet ses delegationens leder, borgmester Aase Nyegaard, da hun åbnede udstillingen på Biblioteket Sønderborg i juli sidste år

Kontakten mellem Baoding og Sønderborgs ProjectZero blev etableret af Verdensnaturfonden WWF, som øjnede muligheden for, at de to byer kan få fordele af hinanden: Baoding har markante styrkepositioner indenfor vedvarende energiteknologier og Sønderborg indenfor energieffektiviseringer. Begge byer er ambitiøse med at reducere byernes CO2-udledninger.

Delegationen besøgte tre universiteter, en folkeskole, otte virksomheder/projekter og tre bystyrer/kommuner. Stærkt inspirerende var det også at møde den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, og Kinas tidligere vice-undervisningsminister, Xinsheng Zhang.

FAKTA

Delegationen bestod af borgmester Aase Nyegaard, byrådsmedlem Erik Lauritzen, teknisk direktør i Sønderborg Kommune, Inge Olsen, direktør i ProjectZero, Peter Rathje, direktør i Sønderborg Erhverv og Turisme, Michael Willemar, prorektor på Syddansk Universitet, Bjarne Graabech Sørensen, direktør i Esbensen Rådgivende Ingeniører, Torben Esbensen, viceforstander Hans Lehmann, EUC Syd, afdelingsleder Bent Bräuner, EUC Syd, konst. afdelingsleder Jens Chr. Schultz, Business College Syd, tolk Ma Lan, og journalist Herdis Thomsen, Sønderborg Kommune.

Peter Rathje
18. februar 2013

peter.rathje@projectzero.dk

18. februar 2013

Cookiepolitik