En rød elbil er en ”scorebil”


De mange testpiloter har samlet sig sammen til et gruppebillede

I to år har 60 testfamilier i Sønderborg Kommune prøvekørt de små og smarte elbiler fra elbiloperatøren Clever. De sidste 10 testfamilier fik overrakt nøglerne til bilerne ved en reception på Sønderborg Slot torsdag den 31. januar. Hver testfamilie har haft elbilen i tre måneder og de har givet deres erfaringer videre til Clever, der bruger den indsamlede viden til at forbedre fremtidens elbil.

Mange af testpiloterne og deres familier var mødt frem til receptionen, der markerede afslutningen på det landsdækkende projekt "Test en elbil", der er et af Europas største testprojekter for elbiler.

Testbilerne i Sønderborg har tilbagelagt 185.000 km. Det svarer til at en elbil har kørt jorden rundt 4,6 gange. Der er sparet 13,6 ton CO2, hvilket er en halvering i forhold til kørsel i en almindelig benzin- eller dieselbil.

Borgmester Aase Nyegaard takkede testfamilierne for deres indsats og for at de har bidraget til videreudviklingen af elbilen.

"Det er en fornøjelse at drøne rundt i dem - især i bytrafikken er de uovertrufne. Jeg har selv kørt en del i en af slagsen, så jeg ved hvad jeg snakker om. Mange har bemærket den lynhurtige acceleration, fraværet af motorstøj - og den gode samvittighed over at køre klimaklogt. For det er selvfølgelig det det i sidste ende handler om - at køre klimaklogt. Sønderborg Kommune har som partner i ProjectZero den ambition, at Sønderborg-området skal være CO2-neutralt i 2029. Og hvis det skal lykkes - og det skal det - så kræver det, at CO2-udledningen fra benzin og dieseldrevne bliver reduceres væsentligt. Og her kommer elbilen til at spille en vigtig rolle. Men elbilen skal udvikles yderligere før den bliver et realistisk alternativ til den fossildrevne bil vi kender. Især skal rækkevidden forbedres", sagde Aase Nyegaard.

Per Munk Jensen fra SE, der er en af sponsorerne bag projektet, gennemgik bilens og elbilens historie. Den første blev udviklet i USA i 1960, men den slog ikke igennem. Men nu er vi godt på vej og i de kommende år kommer det til at gå stærkt. Tesla har allerede sendt en elbil på markedet, der har en rækkevidde på 500 kilometer.

"EU er på vej med et direktiv, der sætter turbo på etableringen af et europæisk elladesystem, og det er et vigtigt bidrag til at gøre elbilen til en seriøs konkurrent til den bil med forbrændingsmotor vi kender i dag", sagde Per Munk Jensen.

Louise Johnsen, projektleder for borgerinvolvering i ProjectZero, har været med i testprojektet fra begyndelsen for to år siden, og det har været en fornøjelse.

"Sønderborg har været parat til testprojektet fra starten. Mere end 1200 har søgt om at blive testfamilier. Det vidner om en stor interesse for biler og klimaklog adfærd blandt befolkningen i Sønderborg og det er vi rigtig glade for i ProjectZero. Det har været med til at skabe opmærksomhed omkring ProjectZero og har virkelig gjort en forskel. En af testpiloterne er blevet så begejstret for elbilen, at han selv har købt en af slagsen", fortalte Louise Johnsen.


TVsyd viste indslag fra receptionen på Sønderborg slot. Se indslaget herJens Sørensen - Sønderborg Kommune
5. februar 20135. februar 2013

Uddeling af priser

En af elbilerne har skilt sig ud fra flokken med sin hidsige farve. Den er orange og er blevet kaldt Det Orange Lyn, Appelsinen og Nemo. Medlemmerne af Club Orange blev hædret som særligt modige elbilister og fik en pris. Det var Agnethe Lassen, Jette Pørkse Kristensen og Lone Klinge Thomsen.

Prisen for mest aktive blogger gik til Hans Peter Petersen, der også vandt prisen for flest kørte kilometer.

Kurt Jensen vandt prisen for mest opsigtsvækkende omtale. I en avisartikel har han fortalt om fornøjelsen ved at køre rundt i den røde "scorebil". Det kan måske få endnu flere mænd til at overveje en elbil som scoremetodeVinderne af priserne:

  • "Særligt modige elbilister"
  • "Mest aktive blogger"
  • "Flest kørte kilometer"
  • "Mest opsigtsvækkende omtale"Inden receptionen sluttede skulle der kåres særligt entusiastiske elbilskørere. Irene og Hans Peter Petersen vandt prisen for flest kørte kilometer. På tre måneder kørte de 4.444 kilometer!
Til højre ses Projektkoordinator Tina Houlberg fra CLEVER

Cookiepolitik