Eksplosion i antallet af solcelleanlæg i Sønderborg-området

Antallet af solcelleanlæg er eksploderet i Sønderborg-området over det sidste år. Nye tal fra Energinet.dk viser at antallet af anlæg nu er oppe på 1340 stk. med en samlet installeret effekt på 7.148 kW.

Udviklingen betyder at solcellekapaciteten i Sønderborg-området er mere end 40 doblet over en periode på mindre end to år.


"Det er fantastisk flot af sønderborgerne at så mange har kastet sig ud i etableringen af solcelleanlæg og på den måde er med til at realisere ProjectZero-visionen. Vi vil se flere og flere vedvarende energiinstallationer hos private og virksomheder i fremtiden da vi alle skal være med til at producere fremtidens energi", siger Peter Rathje, ProjectZero.

Nettomålerordningen og udsigten til stigende energipriser har gjorde det attraktivt for borgerne at investere i solceller i perioden 2010-2012. Ordningen gav solcelleejere god mulighed for at sælge overskydende strøm til elselskabet til en fordelagtig pris og derved blev det meget rentabelt at investere i et solcelleanlæg.

Regeringen har indført et helt nyt sæt regler der erstatter den gamle nettomålerordning. Med de nye regler er salget af solcelleanlæg til private husstande næsten fuldstændig gået i stå, mens fælles solcelleanlæg og store anlæg hos virksomheder nu skyder op mange steder i Sønderborg-området.

Læs om Sønderborg Sygehus, der får 2.546 m2 solceller på taget

Louise Johnsen
6. februar 2013
louise.johnsen@projectzero.dk

6. februar 2013

Cookiepolitik