Sønderborg lægger bygninger til fremtidens energirenoveringer

Lokale håndværkere, arkitekter, it-virksomheder og ingeniører samles for at udvikle nye metoder og produkter for at sikre optimal energirenovering af bevaringsværdige bygninger.

Hvordan kan man bedst muligt isolere taget på den flotte gamle kunstskole i Sønderborg - uden at bygningens ydre ændres?
Og hvordan energirenoveres en nedslidt bevaringsværdig bygning, så den fremstår med sit oprindelige æstetiske udtryk, lever op til tidens forventninger om minimalt energiforbrug og godt indeklima, samtidig med at renoveringen er til at betale?

Det er to af de opgaver, som en gruppe af små og mellemstore virksomheder skal løse i fællesskab, når de samles på den første af to workshops om effektiv energirenovering den 9. januar 2014 i Sønderborg.

-Formålet med workshoppen er at udvikle nye metoder og produkter inden for energirenovering af bevaringsværdige bygninger. Det er der i høj grad brug for, fortæller Charlie Lemtorp, der i kraft af sin erfaring som tidligere energivejleder hos ZERObolig, har set en del energirenoveringer.

Bevaringsværdige bygninger stiller særlige krav

- En undersøgelse fra Teknologisk institut viser, at rådgivere og håndværkere kan klædes bedre på, når det drejer sig om at arbejde med energirenovering. Jeg har set en del kedelige eksempler på, at bygninger enten er blevet skæmmet eller ødelagt ved en renovering. Bevaringsværdige bygninger stiller særlige krav til håndværkernes kompetencer og de anvendte komponenter. Derfor er denne workshop meget vigtig, siger Charlie Lemtorp.

- Ud over at kommunen får en række nye løsninger, er workshoppens formål derfor også at klæde de deltagende virksomheder på til at løse nye opgaver, etablere netværk på tværs af faggrænser og skabe nye forretningsområder og dermed vækst, siger Lone Koch, erhvervschef hos SET og projektleder i Transformer.

17. december 2013

9. januar kl. 8.30-16.00


Følgende vil stå stå for dagens workshop: restaureringsarkitekt Marcelle Meier, Susie Frederiksen fra Dansk Teknologisk Institut, Anders Brüel fra Realdania Byg og dygtige lokale fagfolk.

Workshoppen finder sted den 9. januar 2014 kl. 8.30-16.00 på Hotel Scandic

Læs invitation her

Tilmelding til workshoppen


Kontakt og tilmelding kan ske til Anita Andersen, SET-Sønderborg,
Mobil: 51281412 an@set-sonderborg.dk

Deadline for tilmelding mandag 6. januar 2014

TransFormerWorkshoppen i Sønderborg er arrangeret af Transformer - et projekt, der skal skabe vækst og arbejdspladser for syddanske mikro-virksomheder inden for grøn teknologi. Der er særligt fokus på netværksbaseret vækst, uddannelse, forretningsudvikling og eksport. I regi af Transformer mødes virksomheder for at finde nye samarbejdspartnere, dele viden og udvikle nye løsninger på tværs af fagområder.

Transformer ledes af Spinderihallerne Vejle sammen med Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter og Svendborg Kommune.

Cookiepolitik