Spar på strømmen i sommerhuset sådan!

Elforbruget i vores sommerhuse er over de seneste 20 år steget med 50 %. Det skyldes blandt andet vores stigende krav til komfort, og at vi har fyldt sommerhuset op med alle de bekvemmeligheder, vi er vant til i helårsboligen.

Det første sted du kan sætte ind hvis du vil spare på strømmen i sommerhuset, er ved at ændre dine vaner en lille smule, for gode vaner sparer strøm.

  • Tjek hvor meget strøm du bruger. Ligger dit sommerhus i Sønderborg Kommune, kan du tjekke forbruget på www.se.dk/minside
  • Tilslut alle elektriske apparater til elspareskinner og sluk på denne når apparaterne ikke bruges. På den måde er du sikker på, at der ikke er et standby-forbrug
  • Tøm fryser og køleskab og sluk for dem, hvis huset ikke skal bruges i nogle uger

Få en varmepumpe

Langt de fleste sommerhuse varmes op med elvarme, og det er rigtig dyrt! En luft/luft-varmepumpe producerer 3 gange så meget varme som den forbruger i el. Du kan altså spare op til 60 % på husets varmerelaterede elforbrug med en luft/luft-varmepumpe.

Men vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at installere varepumper selv i Danmark. Det skal gøres af autoriserede fagfolk.
Bjarne Clausen, indehaver af Bosse's Blikkenslagerforretning i Sønderborg er ikke i tvivl om vigtigheden af at få fagfolk til at løse opgaven. "Det er først og fremmest en god ide at få fagfolk til at hjælpe med at dimensionere varmepumpen. Herudover er en kvalitetsvarmepumpe billigst i længden, fordi den har et lavt elforbrug, høj driftssikkerhed og lang levetid. Derfor kan det ikke betale sig at købe en af de billige vi ser i diverse større supermarkeder, de er simpelthen ikke gode nok!"

Bjarne Clausen anbefaler at få en varmepumpe med et såkaldt SMS-modul i sommerhuset.
"SMS-modulet gør det muligt at styre temperaturen i sommerhuset med sin mobiltelefon. Det er rigtig smart når man fx skal på weekendtur i sommerhuset i de kolde måneder, så kan man lige sende en besked til varmepumpen om, at den skal opvarme sommerhuset til 20 grader på et bestemt tidspunkt."

Få flere gode råd til hvordan du kan spare på strømmen i sommerhuset i Bolius' bog "Spar energi - 50 råd til din bolig" eller på www.bolius.dk

13. august 2013

For yderligere oplysninger:

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk
74 12 41 91

14. august 2013

Spar på strømmen i sommerhusetDer er store besparelsespotentialer i områdets ca. 2.000 sommerhuse

HÅNDVÆRKERFRADRAG

Med genindførslen af håndværkerfradraget er det nu også muligt at bruge fradraget i sommerhuse. Læs mere om håndværkerfradraget her

Din håndværker ved mere end du trorTag din håndværker med på råd, hvis du overvejer energirenovering

ENERGITILSKUD

Du kan få et tilskud fra et energiselskab når du energirenoverer. Læs mere om energitilskud her

ZEROMAP

Find en håndværker nær dig på vores interaktive kort, ZEROmap. Alle håndværkere på www.ZEROmap.dk er energivejledere, og er uddannet til at hjælpe dig til den rette energirigtige løsning.

Cookiepolitik