Stor kinesisk delegation besøgte Sønderborg

Stor kinesisk delegation besøgte Sønderborg

En 20 mand stor borgmesterdelegation fra den største by i Kinas nordøstlige hjørne, Harbin, besøgte onsdag Sønderborg. Harbin er kendt for verdens største sne- og isfestival, men har også stort fokus på energirigtig erhvervsudvikling. I Harbin måles om vinteren temperaturer ned til minus 35 grader C - og det kræver varme.

Delegationen besøgte først Danfoss, som var vært for formiddagens program.


Borgmester Aase Nyegaard bød velkommen til Harbins borgmester SONG XI BIN på Alsion med en fortælling om Sønderborgs visioner på klimaområdet og byens stærke relationer til Kina. ProjectZeros Peter Rathje fortalte om Sønderborgs ambition om at blive CO2-neutral i 2029 og de igangsatte initiativer. ProjectZero har allerede stærke relationer til Kinas Low Carbon City program, som nu omfatter 35 byer.

Det er meget koldt om vinteren i Harbin - temperaturer helt ned til minus 35 grader. Harbins borgmester SONG XI BIN viste derfor især stor interesse for at bygge huse i ZERO+ standarden, som vil kunne spare Harbin for megen energi til opvarmning.

Harbin har siden 1986 været friendship city med Aarhus og delegationen fortsatte derfor sin rejse til Aarhus.

Harbin har mere end 10 mio. indbyggere og udgør med sin placering et vigtigt "hub" til det nordøstlige Kina.

Peter Rathje
11. april 2013

eter.rathje@projectzero.dk

9. april 2013Harbins borgmester SONG XI BIN sammen med Jørgen Mads Clausen, DanfossHarbins borgmester SONG XI BIN sammen med Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard

Cookiepolitik