Så kold har denne vinter været

Så kold har denne vinter været

Alle boligejere ved, at jo koldere vintre, jo højere varmeregning. Målt på graddage har denne vinter været koldere end vinteren 2011/2012, og det betyder, at denne vinter også har været dyrere end sidste år.

Med 1.792 graddage sidste vinter, og 2.020 graddage denne vinter til og med februar, har vinteren i år haft 13 % flere graddage. Det betyder, at energiforbruget til rumopvarmning har været 13 % større end sidste år.


Graddage
Graddage er et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning. En graddag er et udtryk for en forskel på 1 °C mellem den "indvendige" døgnmiddeltemperatur på 17 °C og den udvendige døgnmiddeltemperatur i et døgn. Døgnets graddagetal udregnes derfor som forskellen mellem 17 °C og den udvendige døgnmiddeltemperatur.
Eksempelvis giver -5 °C ude 22 graddage og +2 °C ude 15 graddage.

Læs mere om graddage på Bolius

Efterisolering er løsningen
En måde at gardere sig mod den kolde vinter og en høj varmeregning er efterisolering. I næsten alle huse kan varmeforbruget sænkes, hvis man efterisolerer. Derfor er efterisolering en af de energirenoveringer du først bør overveje, da du både kan spare energi og penge. Du kan efterisolere din bolig flere steder, de mest almindelige steder er i hulmuren, på loftet og etageadskillelse.

Ud over at holde på varmen forbedrer efterisolering også husets tæthed. Ofte forsvinder over 30 % af varmen, fordi huset er utæt. Dårlig eller ingen isolering kan også medføre dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Kom til et af ZEROboligs informationsmøder og bliv klogere på hvordan du kan energioptimere din bolig.

Læs mere her

Har du spørgsmål til denne nyhed så kontakt Pernille Beck på 74 12 41 91 eller pernille.beck@projectzero.dk.

Pernille Beck
2. april 2013

2. april 2013

Cookiepolitik