Nørreskov-Skolen løb med præmierne

Nørreskov-Skolen løb med præmierne

En stor kasse spar-O-metere er på vej til 0. & 1. klasse på Nørreskov-Skolen i Guderup, hvor skolens yngste elever har skruet så meget ned for elforbruget derhjemme, at de løb med førstepladsen i House of Sciences energi måle-konkurrence.

Med et gennemsnitligt forbrug på 45,6 kWh kan eleverne i indskolingen på Nørreskov-Skolen bryste sig af at have stor fokus på elforbruget. Hver elev har målt hjemmets elforbrug i en hel uge fra mandag til fredag som et led i House of Sciences arbejde med grønne fingeraftryk på skolerne. Op til måleugen har skolens science koordinator Knud Risager klædt børnene på til energibesparelser, hvorefter de er gået hjem og har involveret hele familien i projektet.

-Vi er stolte over at have vundet og især over at have frembragt så fint et resultat, at det har udløst en præmie. Spar-O-meterne er allerede blevet en del af skolens elektroniske udstyr til brug for andre elever, der skal arbejde med elforbrug, siger Knud Risager, Nørreskov-Skolen.

Spar-O-meter til udlån

House of Science har indkøbt flere spar-O-metere, som er tilgængelige og til udlån for alle skoleklasser i Sønderborg Kommune. Meningen med at udlåne spar-O-metere til klasserne, er at give eleverne et håndgribeligt indblik i hvad forskelligt elektronik og maskineri bruger af strøm - i brug og når det ikke bruges. På den måde kan man gøre de yngste generationer bevidste om vigtigheden i at bruge elektronisk udstyr med omtanke for klimaet og ikke mindst for familiens husholdningsbudget.

Stort tillykke til Nørreskov-Skolen!

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
29. april 2013

Cookiepolitik