Et stort skridt er taget imod Sønderborgs 2020 mål

Et stort skridt er taget imod Sønderborgs 2020 mål

Igennem 12 intensive timer var mere end 70 topfolk fra dansk erhvervsliv, universiteter, tænketanke og offentlige myndigheder torsdag den 18. april 2013 samlet på Hotel Scandic for at udvikle strategien der kan realisere Sønderborg-områdets mål om en halvering af CO2-udledningen i 2020.

Forretningskoncepter der reducerer Sønderborg-områdets CO2-udledning, samtidig med at der skabes grøn vækst og nye grønne arbejdspladser, var målet da mere end 70 nøgleaktører mødtes på Hotel Scandic i Sønderborg torsdag den 18. april 2013.

Deltagere fra hele landet var samlet for at bidrage med deres viden og erfaringer på en lang række områder og for at sætte deres fingeraftryk på udviklingen både lokalt, nationalt og internationalt.

En fælles udfordring med store potentialer
Skal Sønderborg-området og Danmark nå visionerne om at blive uafhængige af fossile brændsler i henholdsvis 2029 og 2050 kræver det ikke bare nytænkning og nye teknologier, det kræver også et styrket samarbejde på tværs af sektorer og nye forretningskoncepter der kan drive udviklingen fremad. Udviklingen skal i stor stil være markedsdrevet og koncepterne skal være lettilgængelige for både borgere, virksomheder og offentlige institutioner.

Sådan var budskabet fra de samlede deltagere der igennem et intensivt 12 timers forløb gav deres bud på hvordan vores fælles udfordring løftes og de store potentialer for grøn vækst og grønne arbejdspladser frigøres.

Resultatet blev flere forretningskoncepter for de seks fokusområder

  • Borgere
  • Virksomheder
  • Offentlige Institutioner
  • Intelligente Energisystemer
  • Bioøkonomi
  • Grøn Transport

Disse koncepter danner grundlag for ProjectZeros indsats frem mod 2020 og inddrager samtidig en lang række aktører i realiseringen af Sønderborg-områdets vision om et CO2-neutralt vækstområde.

Dagen sluttede med en præsentation af de producerede koncepter for tilhørere fra Sønderborgs Kommunes byråd og ProjectZeros bestyrelser, der viste stor interesse i vejen mod 50 % CO2-reduktion senest i 2020.

Arbejdet fortsætter nu med at udvikle og styrke de nye koncepter og forankre de mange tiltag blandt aktører på både lokalt, regionalt og nationalt plan.

Christian Eriksen
23. april 2013

christian.eriksen@projectzero.dk
+45 6550 8197

24. april 2013Sparringssession med tre grupper og ekspertpaneletGod stemning blandt deltagerne i Intelligent Energi gruppenGrøn Transport gruppen i fuld gang med arbejdet

Cookiepolitik