Landsbylaug til energitjek

Jeg kommer helt ned på en tredjedel af mit forbrug" lød konklusionen fra Michael Poulsen fra Kær Halvø, deltager i projektet "At blive endnu klogere på boligen"- et projekt om energitjek af egen bolig.

I rammerne af projekt Bæredygtighed i Landsbyerne arbejder ZERObolig på at finde en metode for, hvordan flere boliger kan blive energi-tjekket på samme tid. Målet er at alle de deltagende boligejere skal ende med en energirapport, der giver et overblik over mulige energibesparelser af deres bolig.

Efter et borgermøde med landsbylauget på Kær Halvø, meldte en gruppe af laugets boligejere sig til projektet at blive "endnu klogere på deres bolig".

Conni Jakobsen, ZERObolig forestod en inspirerende energitjek-aften, hvor deltagerne selv skulle beregne energibesparelserne i egen bolig, og se effekten af energirenovering. Mødet blev holdt i EUC Syds lokaler med kaffe og kage og masser af hygge. Deltagerne var fuld af begejstring og ytrede at de "absolut har lært noget", og aftenen gav dem mulighed for erfaringsudveksling og at stille mange spørgsmål omkring energirenovering.

Med aftenens læring "At blive endnu klogere på boligen" valgte deltagerne at gå i spidsen for at skabe en bæredygtig landsby og kan med deres nye viden inspirere andre til at få øjnene op for energirenovering.

FM
12. september 2012


12. september 2012

Cookiepolitik