Kan du huske hvor koldt det var?

Sommeren i år har ikke været til at prale af. Alligevel kan du nemt komme til at glemme den seneste lange og kolde vinter. Det kolde vejr betød desværre, at mange fik en ekstra stor varmeregning. Vil du undgå det i år, er det NU du skal i gang.

Det er nemlig muligt at gøre meget som boligejer, for at reducere sin varmeregning. Ekstra isolering på loftet og i væggene er nogle af de energirenoveringer, der hurtigst betaler sig hjem. En anden bonus til mange energirenoveringer er forbedret komfort i din bolig. Når du udskifter vinduer eller efterisolerer, vil du ikke længere føle træk eller kulde når du opholder dig i nærheden af vinduerne eller ydervægge.

Har du allerede et godt isoleret hus har du mulighed for at spare på varmeregningen på andre måder. Du kan for eksempel se på din varmekilde eller ændre lidt på din forbrugsadfærd i hverdagen.

Er du i tvivl om hvor du skal starte med din energiforbedring, så kan du møde ZEROboligs energivejledere Charlie Lemtorp og Conni Jakobsen i ProjectZeros sal på boligmessen "Gør din bolig bedre" i Augustenborg Hallerne den 6. og 7. oktober 2012.

Charlie og Conni står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål om energi og energirenovering i din bolig. Samtalen med Charlie og Conni kan munde ud i en rapport, som ender ud i en prioriteret liste over rentable energitiltag i din bolig.

For at få en rapport er det vigtigt at du kender til de grundlæggende ting i din bolig. Medbring følgende information for at få en fyldestgørende rapport:

  • Boligens m2, opførelsesår, varmekilde
  • Seneste årsopgørelse fra Syd Energi med el-forbrug
  • Seneste årsopgørelse for varmeforbrug
  • Mål med mm isolering på loft og evt. hulmuren
  • Vinduernes alder og type (fremgår af glasset)
  • Evt. billeder af isolering, vinduer, varmekilde

Har du stadig gas- eller oliefyr? Så få dit fyr indstillet til vinterdrift. Læs mere om korrekt indstilling af dit fyr her

Kilde: www.tekniq.dk

PB
25. september 2012

25. september 2012Cookiepolitik