6,2 millioner til projekt ZERObyg - energismart

EUC Syd har netop modtaget tilsagn om bevilling af 6,2 mio. kr. fra EU's Socialfondsmidler. Projektet er indstillet af Vækstforum Syddanmark og har fået pengene, især fordi det indeholder et betydeligt erhvervspolitisk rationale, der vil skabe vækst og styrke konkurrenceevnen i regionen.

ZERObyg - energismart har til formål at fremme udvikling og salg af energieffektive systemløsninger og dermed styrke hjemmemarkedet ikke mindst for tilknyttede virksomheder i Lean Energy Cluster.

Projektet forløber frem til udgangen af 2014 og skaber grobund for, at de medvirkende udvikler og afprøver forskellige kommercielle koncepter med det ekstra formål at markedsmodne koncepterne til eksportmarkederne.

"Sigtet i de kommende år er at styrke håndværkernes kompetencer til at kunne arbejde med nye smarte energiløsninger i forbindelse med energirenovering af bygninger. Vi skal op på et nyt niveau, hvor husejere og virksomheder får smartere løsninger til at spare på energiforbruget, samtidig med at løsningerne skal hjælpe med at indfase den grønne vindmøllestrøm. Projektet vil i samarbejde med producenterne bane vej for ny innovation og vækst inden for energiområdet og dermed skabe nye grønne jobs i både industri og håndværk", siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.
Håndværkerne bliver klædt på til fremtiden

En af EUC Syds hovedopgaver i projektet er at oprette, udvikle og afholde de kurser, der skal opkvalificere håndværkerne - primært med fokus på el- og VVS-installatører. Det vil nemlig kræve særlige kompetencer at gå fra at håndtere enkeltløsninger til de systemløsninger som projektet vil afføde.

"Som håndværker skal man fremover ikke bare kende til, men også kunne præsentere, sælge og installere de nyeste og mest energirigtige metoder, der vil være koblet til anvendelsen af Smart Grids. Det er et nyt og spændende område også at undervise i, og vi vil gennem ZERObyg lægge vægt på at inddrage og styrke samarbejdet også mellem de forskellige aktører, som skal levere de energitekniske løsninger", siger Hans Lehmann, Vicedirektør på EUC Syd.


ZERObyg akademi på EUC Syd

Men det der gør ZERObyg unikt er, at vi til formålet opretter ZERObyg Akademi, et test- og kompetenceudviklings-center, der fysisk bliver placeret på EUC Syd i Sønderborg, og hvortil der er koblet en ErhvervsPhD.

Samtidig med uddannelsen af ZERObyg-håndværkerne skal der gennem projektperioden således forskes i udvikling af nye, progressive undervisningsmetoder bl.a. med fokus på brugerinddragelse, og på at udbrede de gode ideer og koncepter, der kommer frem under projektet.

"Meningen er, at den nye viden skal have en afsmittende effekt også på de erhvervsfaglige uddannelser fx inden for byggebranchen. Vi vil være på forkant, og vores uddannelser skal fremover sammensættes, så de i høj grad tager hensyn til udfordringerne omkring energirenovering, lavenergibyggeri og fremtidens materialer og komplekse løsningsprincipper", siger Hans Lehmann.

Centralt i projektet er derfor udvikling af designs som inddrager viden på tværs og skaber læring også til brug for skolens øvrige uddannelsesområder.

Læs hele pressemeddelelsen her i word-format

25. September 2012

20. september 2012

Cookiepolitik