1 - 3 - 5, klar, parat, gå!

Så klar er transport-politikken fra den kinesiske by Zhouzhou til byens 3,9 mio. indbyggere og budskabet til deltagerne på EU-Kina borgmester-konferencen i Bruxelles den 20. september 2012.

Er transport-afstanden under 1 km, så spadserer man. Er den op til 3 km, så cykler man; og op til 5 km så tager man bussen. Først efter 5 km kommer bilen i anvendelse.

Opfordringen fik stor opmærksomhed fra de ca. 200 deltagende borgmestre fra EU og Kina, men også modstand. Bl.a. mente Frankfurts borgmester ikke at byerne kan undvære bilerne.

Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard talte på konferencen om ProjectZero som offentligt privat partnerskab og omdrejningspunkt for klimaindsatsen i Sønderborg-området.

"I Sønderborg-området tager vi selv ansvar for klimaudfordringen og venter ikke på at andre løser opgaven for os. Vores ambition er at være på forkant og inspirere andre byer til at følge vores eksempel"; sluttede Aase Nyegaard sin opfordring.

Konferencen pegede på at grøn fjernvarme, energirenoveringer af huse og bygninger, grøn energi og grønne uddannelser alle er meget vigtige løsninger, når byer på tværs af EU og Kina skal gøres klimarigtige. Byerne er ikke kun en del af problemet, men med de rigtige løsninger bliver byerne også en del af løsningen på klimaudfordringen.

Kina er på vej op i klima-gear. Flere kinesiske borgmestre kunne berette om energibesparelser på helt op til 50 % ved energirenoveringer af huse og den kinesiske viceborgmester for byudvikling fortalte at millioner af nybyggerier vil blive opført i energirigtigt byggeri.

Borgmestrene konkluderede at rettidige klimaindsatser ikke kun sparer CO2, men også skaber GRØNNE JOBS og underskrev herefter EU-China Mayors Charter.

Læs Borgmester Aase Nyegaards tale til borgmester-kollegerne fra EU og Kina her

Læs mere om Sønderborgs deltagelse på EU-Kina borgmestermødet og tilslutning til EU Borgmesterpagten her

PR
26. september 2012

26. september 2012Alfred Che, Danfoss China i selskab med 2 x BIG ZERO fansBorgmester Aase Nyegaard deltog med oplæg og paneldebat om bæredygtige byerBorgmester Aase Nyegaard underskriver sammen med borgmestre fra EU og Kina "EU-China Mayors Charter" i Bruxelles

Cookiepolitik