Undgå varme i husene

Byg nyt i høj energiklasse, renover med fokus på lavt energiforbrug og kom op i gear; men lær af fejltagelserne undervejs. Så klare var anbefalingerne fra lørdagens Konstruktørdag i Horsens, hvor mere end 120 bygningskonstruktører fra hele landet havde sat hinanden stævne og samtidig inviteret ProjectZero indenfor.


Tyskland, Østrig, Schweiz og Norge er på forkant med energirigtigt nybyggeri. I Danmark har vi lært af de første passivhusbyggerier, som generelt ophober for megen varme om sommeren og har behov for afskærmning mod solen, mens de om vinteren kan være piv-kolde.

Det er vigtigt at vi tager højde for både solens enorme energi og livet i husene når vi bygger huse med nul eller lavt energiforbrug, fortalte de mange eksperter.

Lars Ørtoft, Rådgivende ingeniør fra København fortalte hvordan hans firma har energirenoveret en gammel kontorejendom i København og flyttet energimærket fra F til A1, svarende til et 71 % lavere energiforbrug!

ZEROboligs Charlie Lemtorp, som selv er uddannet bygningskonstruktør, fortalte om ZEROboligs erfaringer og resultater. Mere end 750 boligejere har modtaget energivejledning og der er til dato skabt håndværker-omsætning på 70 mio. kr. Oplægget tiltrak stor interesse fra især de deltagende kommuner og Charlie havde efterfølgende travlt med at besvare spørgsmål fra de mange interesserede på ZEROboligs stand.

PR
30. oktober 2012

30. oktober 2012Cookiepolitik