Pæne plæner og store besparelser hos Alssund Golfklub

Preben Mylliin fra Alssund Golfklub er en glad mand. I oktober sidste år udskiftede klubben deres oliefyr med en varmepumpe. Det har vist sig at være en stor succes, og besparelserne er til at føle på!

Det er nu et år siden, at Thybo Køleteknik nedpløjede 1,2 kilometer jordslange hos Alssund Golfklub. Jordslangen trækker varmen ud af jorden, imens golfspillere går ovenpå og forsøger at lave hole-in-one. Selve varmepumpen, der er installeret i klubbens kælder, er på 27 kW.

Golfklubben købte i 2010 bygningerne tæt på Augustenborg og gik kort tid efter i gang med at renovere med hjælp fra medlemmerne. Inden fik Alssund Golfklub besøg af ProjectZeros energivejleder, Charlie Lemtorp, som udarbejdede en energirapport til klubben. Hulmurs- og loftsisolering stod først på listen og blev gennemført allerede i 2010.

"Vi har allerede gjort en del, men vi er ikke færdige. Næste projekt er vinduerne! De er gamle og trænger til en udskiftning," siger Preben Mylliin fra Alssund Golfklub.

Energi har stået på dagsordenen lige siden købet af bygningerne, der er en tidligere landejendom. Ved installationen af varmepumpen i efteråret 2011 udtalte Preben Mylliin, at de ikke havde råd til at vente med at skifte oliefyret ud. Og tallene et år efter er heller ikke til at tage fejl af. Alssund Golfklub forventede en årlig besparelse på 50.000 kroner, men tallene for 2012 viser, at varmepumpen yder 25 % bedre, end hvad klubben havde regnet med. Dermed er varmepumpen tjent hjem på under 5 år.

"Vi er ovenud tilfredse og kan kun anbefale andre at gøre det samme!" siger en velfornøjet Preben Mylliin og fortsætter, "selve nedgravningen tog kun halvanden dag, og golfbanen var reetableret i løbet af 'no time'."

Læs tidligere nyhed om Alssund Golfklub her.

CP
10. oktober 2012


Nedpløjning af slanger er en meget skånsom metode, hvor jorden hurtigt kommer sig, her ses golfbanen et år efter nedpløjning.

9. oktober 2012Thybo Køleteknik samler jordslangerne med golfspillere i baggrunden.Preben Mylliin følger nøje med i energiforbruget ved ofte at aflæse tallene på bimåleren i kælderen.Til nedpløjning af jordslanger bruger Thybo Køleteknik en speciel maskine.

Cookiepolitik