JCI National Kongres med klimavinkel

I weekenden afholdte Junior Chamber National Kongres med deltagelse af Junior Chamber International (JCI) medlemmer fra hele landet. På kongressen deltog ProjectZero i en energi workshop, som bragte deltagerne rundt i verden.

Workshoppen havde titlen 'Kast en lort', og der blev udover Sønderborg-områdets ProjectZero fortalt om affalds- og sanitære problemer i landsbyen Kibera tæt på Nairobi i Kenya. Ligeledes var der brainstorming på to energiprojekter, som JCI Danmark har i støbeskeen.

Workshoppen var arrangeret af JCI medlem Betina Vinter Pedersen, der er Energy Director i JCI Danmark for 2012.

"Workshoppen gik rigtig godt, og det var fedt at høre om 'rigtige' eksempler. ProjectZero er et godt eksempel på, hvordan vi hos JCI gerne vil samarbejde. JCI vil gøre en forskel, og vi mener at samarbejde mellem kommuner, erhvervslivet og borgerne er vejen til målet," udtaler Betina efter workshoppen.

Betina blev ved National Kongressen valgt til Executive Vice President - Programs (EVPP), hvilket gør hende ansvarlig for alle programmer og projekter i alle afdelinger i Danmark. I sin valgtale på kongressen lagde Betina vægt på bæredygtighed og klimabevidsthed. Disse ambitioner føres nu ud i praksis.

"Klimadebatten er højaktuel i samfundet, og derfor er det et must, at vi i JCI blander os i debatten. Vi har et langsigtet samarbejde med FN, som ligeledes sætter klima og energi højt på dagsordenen," siger Betina.

JCI Sønderborg er også repræsenteret nationalt ved lokalpræsident Jan Clausen, som også indgår i energi-teamet for JCI Danmark. Jan Clausen sætter ligeledes klima og energi højt på dagsordenen for JCI Sønderborg.

Ved National Kongressen i Silkeborg gik to JCI medlemmer fra Sønderborg på scenen for at præsentere deres forslag til Forårets Kongres i Sønderborg i 2014. Temaet for weekenden vil være 'Slaget ved Dybbøl' med en ekstra vinkel i form af fokus på bæredygtighed.

CP
10. oktober 2012

10. oktober 2012Der blev 'kastet med lort' for at illustrere situationen i Kibera, Kenya.Betina, Energy Director for JCI, fortalte om de projekter, som JCI allerede har i støbeskeen.Der blev brainstormet og diskuteret ProjectZero på energi workshoppen.

Cookiepolitik