Broballe-pensionist halverer sin elregning

Mads Schmidt Eriksen, pensionist fra Broballe i Sønderborg Kommune, har med minimale investeringer sparet 50 % på sit elforbrug og vender dermed op og ned på vante forestillinger om at pensionister ikke kan eller vil spare på energien.

Mads Schmidt Eriksen indledte sit korstog for lavere elforbrug for godt et år siden. Først blev samtlige elpærer i huset udskiftet med energispare-pærer. Herefter blev overflødige apparater slukket, heriblandt en ældre fryser og det ekstra køleskab.

Øvelsen har gjort Mads meget mere fokuseret på den energi han anvender og der er gået sport i at holde forbruget lavt, for som Mads siger: "Jeg har halveret mit elforbrug ved ganske få ændringer, som faktisk ikke har kostet ret meget. Det kan godt betale sig at tænke over energiforbruget". Slukning af stand-by forbruget var ren fortjeneste fra dag ét og investeringen i elspare-pærerne blev tjent hjem på under 4 måneder.

Mads Schmidt Eriksen blev forleden i forbindelse med festligholdelsen af ProjectZeros 5 første år i Augustenborghallerne fremhævet som en rollemodel for pensionister og ProjectZeros Peter Rathje kvitterede med et A-mærket LED fjernsyn, så Mads nu kan skrotte sit gamle TV og reducere energiforbruget yderligere.

PR
22. oktober 2012

23. oktober 2012

Cookiepolitik