ZEROboligs gratis energivejledning sætter gang i hjulene og skaber grønne jobs


ZEROboligs gratis energivejledning sætter gang i hjulene og skaber grønne jobs


Energivejleder Charlie Lemtorp gennemgår vinduerne i et af Sønderborg-områdets boliger

482 boligejere i Sønderborg Kommune har på nuværende tidspunkt taget imod en gratis energivejleding. 238 af dem har gennemført en energirenovering af deres bolig og derved lagt et tocifret millionbeløb hos Sønderborg-områdets håndværksvirksomheder.

Resultaterne fremgår af en helt ny effektmåling fra ZERObolig. De boligejere der iværksætter en energirenovering vælger at investere i isolering, vinduer, varmepumper, solceller og andet, der kan tage toppen af de stærkt stigende energiudgifter og samtidig øge husets attraktivitet, det har stor værdi i en tid med mange liggedage på boligmarkedet.

Resultatet imponerer seniorforsker Kim B. Wittchen fra Statens bygge-forskningsinstitut, SBI, som til Ing.dk bl.a. har udtalt:

"Resultaterne er meget imponerende. ZERObolig har virkelig nået at komme ud til de almindelige husejere og har fået gennemført væsentlig flere energibesparelser, end hvis man bare stiller information til rådighed for bygningsejerne," siger han.


En af Sønderborg-områdets energivejlederuddannede håndværkervirksomheder udfører energirenovering

ZERObolig er kun starten på den store indsats det er at involvere Sønderborgs 77.600 borgere i visionen om at gøre området CO2-neutral. Programmets ihærdige indsats for at få energioptimeret 18.600 private boliger sker i et tæt samarbejde med fagforbund, arbejdsgiverorganisationer, byggebranchen, arkitekter, ingeniører, kommunen og borgerne. Frem til sommeren 2013 kan boligejerne få gratis energivejledning og håndværkere kan blive klædt fagligt på til at vejlede boligejerne i de rigtige løsninger.

Mere end halvdelen af Sønderborg-områdets håndværkere er nu uddannede energivejledere og i tæt samarbejde med håndværkervirksomhederne har ZERObolig måske knækket koden for energirenovering, hvem ved?

ZERObolig-projektet er støttet af Fornyelsesfonden, Syddansk Vækstforum, SE og EUC Syd.

LJ

7. marts 2012

StuehusParcelhus

Familien Wejs i Sønderborg får udført energirenovering

MurermestervillaCookiepolitik