Sønderborgs ProjectZero er blevet inviteret ind i Clinton´s Climate Positive Development program


Sønderborgs ProjectZero er blevet inviteret ind i Clinton´s Climate Positive Development program

Sønderborgs klimaindsats er nu en del af et netværks-arbejde om verdens mest ambitiøse klimaprojekter

Sønderborgs ProjectZero er fundet egnet til at komme med i det globale C40-Climate Positive Development Program, i partnerskab med The Clinton Climate Initiative, som omfatter projekter i bl.a. London, Sydney, Melbourne og Stockholm.

Netværket skal skabe klima-positive by-løsninger og bevise, at man på samme tid kan både vækste og reducere CO2-udledningen. Løsningerne skal inspirere verdens byer til bæredygtighed.

"At vi er med på Clinton-listen kommer til at gavne en stor gruppe af virksomheder i hele Sønderjylland, fordi det betyder, at alle de virksomheder, der arbejder med energibesparende udstyr i ProjectZero, kan få flere kunder og større omsætning i kraft af det globale springbræt til verdens største byer. Hjulene kommer til at snurre hurtigere", forudser Peter M. Clausen, formand for ProjectZero-Fonden. "ProjectZero bliver med optagelsen på Clinton-programmet en del af et globalt netværk af ligeværdige udviklingspartnere fra både den private og offentlige sektor".

"Sønderborgs ProjectZero-satsning har både de nødvendige ressourcer, commitment og stakeholder-support til at kunne realisere ambitionen og vise nye veje til excellence i bæredygtig byudvikling", siger ZachTofias, director for Clinton````s Climate Positive program .

Den danske klimaminister Martin Lindegaard siger om Sønderborgs optagelse, at det er en fortjent anerkendelse, som Sønderborg nu får ved at komme på Clinton Climate Positive listen. Og Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn ser det som et godt eksempel på, at bæredygtig udvikling og vækst går hånd i hånd.

Målet i Sønderborg er at reducere områdets CO2-udledning til NUL i 2029 gennem energieffektivisering og omlægning til grøn energi. Samtidig skabes grønne jobs i både industri, håndværk og service.

"Set med kommunens øjne, så er optagelsen på Clinton-listen et internationalt gennembrud. Det glæder os, at optagelsen også skaber flere arbejdspladser og øger omsætningen i virksomheder på klimaområdet. Vi vil gerne vækste området på især grønne jobs. Det tror jeg er en vigtig sideeffekt af samarbejdet med Clinton-Foundation", siger Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Partner i ProjectZero-satsningen er SE (tidl. Syd Energi), hvis direktør Niels Duedahl er begejstret:
"Vi har investeret rigtigt meget i Sønderborg, og nu kan vi begynde at høste de erfaringer, som vi kan sprede ud i hele verden", siger direktør Niels Duedahl fra Syd Energi om udbyttet ved at være optaget på Clinton´s Climate Positive liste. "SE BIG Blue er sammen med danske teknologi-partnere langt fremme på banen også på det internationale marked".

Også i regeringen er der skulderklap til Sønderborgs resultater. Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn siger:
"Det er flot, at Sønderborg med ProjectZero nu optages som et af 16 byprojekter i Clintons Climate Positive Development program. Det er et godt eksempel på, at bæredygtig udvikling og vækst går hånd i hånd. Og at offentligt-privat samarbejde er vigtigt, når vi skal finde løsninger på fremtidens udfordringer. Jeg ser frem til at følge ProjectZero i de kommende år", siger Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn.

Klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard siger om optagelsen på Clinton-listen:
"Sønderborg går forrest i den omstilling, som vi allesammen skal igennem i de kommende år. Med ProjectZero viser Sønderborg, at det er muligt at spare på energien, omstille til vedvarende energi og skabe vækst på samme tid. Det er en fortjent anerkendelse, som Sønderborg nu får ved at kunne deltage i Clintons Climate Positive Development program", siger klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard.

PR


12. marts 2012

For mere information:

C40-Clinton klimainitiativet

C40 er et netværk af store og engagerede byer fra hele verden, der har forpligtet sig til at gennemføre bæredygtige klima-relaterede politikker og programmer lokalt, der vil hjælpe med at adressere klimaforandringerne globalt.

C40 arbejder i en række partnerskaber med byer, der er med i Clintons klimainitiativ, CCI. Programmet blev startet af William J. Clinton-fonden. CCI blev partner til C40 i 2006, og den tættere forbindelse mellem de to organisationer, som blev annonceret i foråret 2011, bringer øgede ressourcer og en forbedret infrastruktur.

Samarbejdet mellem de to organisationer har skabt en verdens største og mest vigtige klimaorganisationer.

Besøg http://www.c40.org/ for mere information om C40.

Fakta om Clintons klimaprogram

Programmet hedder Climate Positive Development Program (CPDP) og har til formål at skabe løsninger for store bysamfunds drivhusgas-reduktioner. CPDP skaber bymæssige laboratorier for byer, der ønsker at vokse miljømæssigt, bæredygtigt og økonomisk rentabelt. CPDP er et initiativ fra C40-byernes klimaledelsesgruppe, C40, i samarbejde med Clinton klima-initiativ, CCI.

CPDP-projekter fungerer som vigtige by-laboratorier for samarbejdet mellem C40 og CCI. Projekterne viser, hvad der er muligt, identificerer kritiske samarbejder mellem projektudviklere og deres byer, og argumenterer for en helhedsorienteret planlægning og udvikling, der både forbedrer det lokale miljø, skaber arbejdspladser, og forbedrer den lokale livskvalitet. Disse projekter demonstrerer yderligere potentialet for større udbredelse af innovative politikker, finansieringsmodeller og teknologiske løsninger i alle C40-byerne.

CPDP støtter udviklingen af ??store ambitiøse byprojekter, der søger at opfylde "klima-venlige" emissionsmål for nedbringelse af drivhusgasser. Sammen med de øvrige CPDP-projekter, vil ProjectZero demonstrere klima- og miljørigtige strategier, med henblik på at sætte en overbevisende miljømæssig og økonomisk dagsorden for verdens byer.

Når de første projekter er afsluttet, vil mere end en million mennesker bo og arbejde i klima- og miljørigtige samfund i Melbourne og Sydney, Australien; Palhoça og São Paulo, Brasilien; Toronto og Victoria, Canada; Ahmedabad og Jaipur, Indien; Panama City , Panama; Pretoria, Sydafrika; Seoul, Sydkorea; Stockholm, Sverige; Sønderborg, Danmark; London, England; San Francisco og Oberlin, Ohio, i USA.

Cookiepolitik