Overraskende at elmåleren kan køre baglæns


Overraskende at elmåleren kan køre baglæns


Lars Poulsen lokker med at få elmåleren til at køre baglæns

"Det er faktisk muligt at få elmåleren til at køre baglæns, hvis man satser på solceller og tilmelder sig den såkaldte nettoordning, hvor den overskydende produktion sendes videre, så andre kan få del i den", siger Lars Poulsen fra Sydjysk Eltekniq.

Det overraskede mange af de godt 200 boligejere, der forleden deltog i ZEROboligs informationsaften, der gav viden og inspiration om solceller og varmepumper.

Ud over flotte og informative oplæg fra lokale firmaer, var der også mulighed for at få en snak med forskellige håndværkere, der tilsammen kan tilbyde alt, hvad hjertet kan begære af klimaløsninger.

Indlæggene kan ses på denne side

Blandt håndværkerne stod Lars Poulsen fra Sydjysk Eltekniq klar til at fortælle om fordelene ved solceller.

"En enkelt KWh koster omkring 2 kroner i dag og den vil nok stige med en hel krone over de kommende syv år. "Så ligger der 100.000 kroner i kommoden, så kan de virkeligt ikke forrentes bedre end gennem et solcelleanlæg", siger Lars Poulsen. Det er ikke alene økonomien, der vinder ved investeringen. Også miljøet hoster fordele.

Når der produceres 1 KW energi med et solcelleanlæg, så skånes miljøet for 0,48 kg. CO2.

ZERObolig inviterer atter til informationsmøde om solceller. Den 11. april på Gråsten Landbrugsskole og den 25. april på Nordals Idrætscenter.

Læs programmet for de to aftener her

LJ

19. marts 2012

Cookiepolitik