Energitopmøde på Danfoss

Energitopmøde på Danfoss

I uge 9/2012 satte 19 direktører hinanden i stævne hos Danfoss for at udvikle svar på, hvordan man kan skabe vækst baseret på energieffektivisering.

I uge 9/2012 satte 19 direktører hinanden i stævne hos Danfoss for at udvikle svar på, hvordan man kan skabe vækst baseret på energieffektivisering. Det var det første af tre netværksmøder, hvor i alt 40 direktører forud for Dansk Energis årsmøde, Energiens Topmøde 2012, udvikler svar på, hvordan vækstpotentialet i den grønne omstilling kan udløses.

Markederne for energieffektivisering vokser. Alle nationer og virksomheder spejder efter bedre konkurrenceevne og omkostningseffektive løsninger. Her vil energibesparelser spille en stor rolle.

395 mia. euro skal der investeres i energieffektivisering i EU-landene frem mod 2020. Formår vi at udnytte det i Danmark, har vi et potentiale for at kunne skabe 9.000 danske arbejdspladser, viser en helt ny analyse fra Dansk Energi.

- Ingen kan være i tvivl om potentialet for produkter og ydelser, der kan skabe øget energieffektivisering - ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det er den sikre og billige vej til at sikre konkurrenceevne og en mindre ressourcekrævende produktion, siger Jørgen Mads Clausen som var vært for det første netværksmøde.

Netværkets anden formand Niels Duedahl, adm. direktør i SE mener, at netværket også har et andet potentiale.

- Vi kan med netværket være med til at sprede viden om, hvor kompetencekrævende arbejdet med energieffektivisering, er. Vi kan som energiselskaber og rådgivere levere de tekniske ingeniører, mens industrien skal forpligte sig til længerevarende samarbejde. Det samarbejde skal være grobund for den ekspertise, der kan sikre, at Danmark bliver magnet på energieffektiviseringsområdet fremover, siger SE-direktøren.

I netværksmødet deltog fra regionen udover Danfoss og SE også Lodam og ProjectZero.

Hvad der ender som de højest prioriterede anbefalinger fra dette og de to andre netværk, vil vise sig til Energiens Topmøde den 6. juni, hvor arbejdet i netværkene vil blive præsenteret og overrakt til Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

Denne nyhed er baseret på presseomtale fra Dansk Energi.

PR

7. marts 2012Niels Duedahl, SE, fremlægger forslag til specifikke indsatsområderJørgen Mads Clausen, formand for Danfoss A/S

Cookiepolitik