Det er nu skønt at sole sig i ren energi

Det er nu skønt at sole sig i ren energi

Den rene energi, som Bent Jørgensen fra Nordborg henter fra sit splinternye solcelleanlæg giver en dejligt ren samvittighed. Det tæller bestemt for den nye solcelleejer, at han gavner miljøet. På en enkelt solskinsdag i februar producerede han hele 20 KWh miljørigtig energi.

"Det har betydning at det er miljøvenligt, men jeg må indrømme at økonomien selvfølgelig også tæller. Og når det så viser sig, at der er penge i at gøre det miljørigtige, så er det dumt at lade være", siger Bent Jørgensen og fortæller videre, at han indtil nu har hentet godt 22 KWh fra det anlæg der er på husets skrå tag, mens anlægget på det flade tag har ydet godt 19 KWh.

"Der produceres mere strøm end vi bruger, så nu skal vi bruge det overskydende på at varme vandet i beholderen", siger den tilfredse miljørigtige husejer. Han mener desuden, at huset er blevet mere værd på grund af solcelleanlægget, fordi det tæller på herlighedskontoen.


Flere vil bruge solen


René Brink fra Als el & vvs fortæller, at der så småt er ved at komme gang i opsætningen af solcelleanlæg i Sønderborg Kommune. Lige nu arbejdes der på at montere et i Gråsten og flere vil følge.

"Hvis der er boligejere der vil vide mere om solcelleanlæg, så er vi klar til at vejlede, så det er det rigtige anlæg der sættes op. Der er stor forskel på både kvaliteten af anlæggene og på den mængde, som de kan producere", siger René Brink.

LJ

19. marts 2012



Bent Jørgensens solcelleanlæg



Solcelleanlægget på Bent Jørgensens tag

Cookiepolitik