Den store Landsindsamling gav Michael en måned i elbil

Den store Landsindsamling gav Michael en måned i elbil

ProjectZero og Elbiloperatøren ChoosEV udloddede en elbil i en måned til den store landsindsamling på DR P3.

Den heldige vinder blev Michael Hansen fra Nørrebro, som nu har skiftet sin bil ud med en elbil den næste måneds tid. Bilen bliver flittigt brugt, da Michael pendler til og fra arbejde i den, hvilket betyder, at han tilbagelægger ca. 130 km. om dagen i elbilen. Han fortæller, at han glæder sig til at kunne spare en masse penge på brændstof.

"Jeg bruger ca. 3.200 kr. på brændstof om måneden. Jeg regner med at kunne gøre det for det halve i elbilen, så det glæder jeg mig til. Derudover glæder jeg mig til at køre rundt uden lyd og motorstøj, så alt i alt er jeg meget spændt på at prøve at køre elbil", fortæller Michael.

Michael bor i lejlighed på Nørrebro uden adgang til egen parkeringsplads, hvor en ladeboks kunne hænges op. Men Q-Park, der har parkeringshus lige ved siden af hvor Michael bor, har stillet en parkeringsplads til rådighed, hvor ChoosEV har installeret en ladeboks, så Michael kan få strøm på bilen.

"Hos ChoosEV deltog vi i landsindsamlingen netop fordi nogle af de problemer, der blev samlet penge ind til, altså børn på flugt, netop kommer af klimaforandringer, som elbiler kan være med til at bremse og afhjælpe. Vores CO2-udledning i Danmark påvirker faktisk en masse mennesker og områder i verden, der betyder at børn må flygte, så derfor er vi glade for, at en konventionel bil - godt nok kun for en måned - erstattes af en elbil", udtaler Vibeke Agerdal Kristiansen, kommunikationsmedarbejder i ChoosEV.

Hos ProjectZero glæder man sig over at Michael Hansen er med til at udbrede kendskabet til elbiler som fremtidens transportform. Elbiler støjer ikke, forurener mindre, og så har de potentialet til at køre på ren vedvarende energi i stedet for benzin.

VB

13. marts 2012

Cookiepolitik