Danmark bliver centrum for udviklingen af det intelligente energisystem

Danmark bliver centrum for udviklingen af det intelligente energisystem

"Vi står overfor en revolution i el- og energi branchen!"

Sådan indledte Professor Jacob Østergaard fra Danmarks Tekniske Universitet den 1. marts 2012 et seminar om fremtidens vedvarende energisystem og Danmarks rolle som centrum for udviklingen af nye, intelligente løsninger til det såkaldte Smart Grid.

Seminaret blev afholdt på Akademiet for Tekniske Videnskaber ved DTU i Lyngby og havde deltagelse af nogen af de helt store danske og internationale aktører indenfor fremtidens energisystem. Blandt disse var Dr. Klaus Willnow fra den internationale industri- og elektronik gigant Siemens, der understregede vigtigheden af at udvikle nye teknologier og løsninger for at modsvare verdens rivende udvikling på energi markedet. Dr. Willnow påpegede at udviklingen unægteligt går mod en større og større andel af vedvarende energi og dermed behovet for et mere fleksibelt og intelligent forbrug.

Netop intelligente løsninger er varemærket for den internationale Sønderborg virksomhed Danfoss, der er førende på en lang række energi- og klimateknologier. Direktør Niels Gade fra Danfoss Power Electronics i Gråsten fortalte til seminaret hvordan intelligente løsninger, energieffektiviseringer og effektelektronik går hånd i hånd og gav eksempler på hvordan Danfoss' know-how og innovative produkter kan være med til at løfte udfordringen for fremtidens energisystem.

Konklusionen på dagens seminar var at Danmark og vores energi- og klimatekniske førerposition bliver en afgørende aktør på fremtidens energimarked og at potentialet for mange nye grønne jobs er lige rundt om hjørnet. Hele 22 % af alle Smart Grid projekter i EU foregår i øjeblikket i Danmark, så udviklingen er skudt godt i gang.

CE

13. marts 2012

Cookiepolitik