Ti nye testpiloter tester elbiler og deres samspil med energinettet

Femte testperiode af Test-en-elbil er skudt i gang og denne gang får de 10 testfamilier lov til at køre bilerne i dobbelt så lang tid som de øvrige testfamilier. De skal samtidig med testen af elbilen også være med til at teste SE´s projekt om dynamiske nettariffer. Det betyder, at de vil få differentierede priser på el, og således også på den strøm elbilerne bliver opladt med.

Projektets femte runde kombinerer test af elbiler og opladning med dynamiske energipriser i den enkelte testfamilies husstand.

"Formålet med projektet om dynamiske net-tariffer er at undersøge, om det med prisincitamenter kan lade sig gøre at få kunderne til at flytte elforbrug til tidspunkter med høj elproduktion - og dermed lavere priser. Det kan f.eks. være om natten eller i perioder med særlig høj produktion af vindstrøm. Ved at sprede forbruget mere jævnt over døgnet, vil det blive lettere at udnytte de vedvarende energikilder og nye teknologier, som f.eks. el-biler" forklarer Jan Lyng Lauridsen, kommunikationschef i SE.


Du kan stadig nå det


Borgerne i Sønderborg Kommune har vist imponerende interesse for projektet, og man kan stadig ansøge om at blive testpilot til de kommende runder i projektet. Tilmelding foregår på www.testenelbil.dk. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke søge igen.

LJ

15. maj 2012


15. maj 2012

Cookiepolitik