Sønderborgere præsterer endnu engang flotte tal i Test-en-elbil-projektet!

ChoosEV og Danmark har sat endnu en elbils-rekord med projektet Test-en-elbil, der har rundet to millioner kørte kilometer i Danmark.

Alene i Sønderborg har de 40 testfamilier kørt 109.000 km. på strøm - svarende til 2,7 gange rundt om jorden! Og tilsammen sparet ca. 8 ton CO2 ved at bruge elbilerne frem for tilsvarende benzinbiler.

Test-en-elbil-projektet er Europas største projekt med elbiler, og har skabt stor interesse over hele landet og i resten af Europa. Projektet kører videre indtil 2013, og opsamler hver dag store mængder data fra elbilerne, fx om batteriteknologi, kørselsmønstre, opladning og elbilens betydning for elnettet. Og ikke mindst de mange erfaringer, de mange danske familier gør sig med elbilerne, som er meget værdifulde data i den videre udbredelse af elbiler.

De foreløbige erfaringer fra de to millioner kørte kilometer i elbilerne viser, at testpiloterne meget hurtigt vænner sig til at tanke el i stedet for benzin, og er glade for at slippe for benzintanken og i stedet "tanke" derhjemme. Testpiloterne oplever samtidig generelt en større køreglæde i elbilerne end i deres konventionelle biler, bl.a. fordi elbilen ikke larmer.

VB
8. maj 2012


1. maj 2012Ladestandere til elbiler i Danmark

Fakta om Test-en-elbil:

  • Test-en-elbil-projektet er støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, samt private aktører fra erhvervslivet
  • Der kører 175 elbiler i projektet på landsplan
  • I alt kommer 1400 danske familier til at have en elbil i en periode på tre måneder
  • 21 kommuner deltager i projektet
  • Projektet kører indtil slutningen af 2013
  • ChoosEV opbygger samtidig et landsdækkende netværk til opladning af elbiler. Find ladestandere på www.choosev.com
  • Læs mere om projektet på www.testenelbil.dk

Cookiepolitik