NORD-star skaber nordiske klimaløsninger


NORD-star forskere og partnere - fra Annual Meeting 2012 i Hensinki

NORD-star, det fællesnordiske klimaforskningsprogram er kommet godt fra start. Det var konklusionen på projektets årsmøde som blev afholdt i maj måned på Aalto Universitetet i Helsinki, hvor klimaforskere fra 8 af Nordens førende universiteter sammen med ProjectZero gjorde status på projektets første år.

Universiteterne omfatter Aalto Universitetet (Finland), Aarhus Universitet, Charmers (Sverige), Linköping University (Sverige), NHH (Norge), NTNU (Norge), Stockholm Environment Institute (Sverige) og University of Iceland. Sønderborgs ProjectZero er den eneste ikke-universitetspartner i NORD-star og tiltrækker derfor stor opmærksomhed fra forskerne, som ønsker at inddrage Sønderborgs erfaringer i deres projekter og afprøve deres nyeste klimaforskning i Sønderborg.

På denne måde tilføres ProjectZero world-class nordisk klimaforskning og sparring.

Med NORD-star skabes samtidig en fælles nordisk platform og værktøjskasse, som kan understøtte ikke kun byerne i deres omstilling, men også skabe ny vækst og beskæftigelse baseret på klimaudfordringen.

Ud over at matche ProjectZeros fokusområder; har NORD-star også fokus på klimatilpasning og hvorledes vi optimerer den fremtidige anvendelse af landarealer, i en verden med mere storm, regn og vandstandsstigninger. Endelig er førende nordiske forsikringsselskaber og banker involveret i forskning omkring værdisikringen af vore boliger og bygninger i relation til ændret klima.

NORD-star er et NORDIC center of Excellence finansieret med midler fra Nordisk Ministerråd. Læs mere om NORD-star på www.nord-star.info.

PR

30. maj 2012

30. maj 2012Auditorium mødeGruppediskussioner

NORD-star director professor Michael Goodsite

Cookiepolitik