Den bæredygtige landsby udvikles i Sønderborg KommuneDynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug er i fuld gang med udvikle sig til Bæredygtig Landsby. Vejen mod en bæredygtig landsby strækker sig over de næste par år, men Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug sendte sine 40 bedste og mest energiske ambassadører på skolebænken for at blive klædt på til at energioptimere boligerne i landdistriktet og dermed skabe en vigtig del af fundamentet for den bæredygtige landsby, som også omfatter nytænkning af transport og fødevarer.

ZERObolig bistår processen med værktøjer, læring og kompetencer med henblik på at få flest mulige boliger af laugets 230 boliger inddraget. Processen bygger på, at boligejerne bliver energikloge på deres egen bolig, både hvad angår energiforbrug og mulighederne for at nedbringe dette gennem forbedring af klimaskærmen og egne eller fælles grøn energiforsyning.

Som det fremgår af billederne blev der lyttet intensivt til ZEROboligs gennemgang af værktøjskassen og stemningen for at komme i gang med egen bolig var rigtig god.

Borgerne i Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug skal nu gå hjem og bruge redskaberne til at energitjekke egen bolig, og der vil være hjælp at hente hos ZERObolig undervejs. Der er planlagt 2 hotline-aftener, hvor boligejerne telefonisk og personligt kan få hjælp til at registrere de rigtige oplysninger i beregningsprogrammet med henblik på at kunne udskrive en statusrapport. Statusrapporten giver ZEROboligs energivejleder overblik over, hvor der kan sættes ind for den pågældende bolig.


LJ
23. maj 2012

23. maj 2012

Cookiepolitik