65 håndværksvirksomheder er klar til at energivejlede borgerne

65 af Sønderborg-områdets håndværksvirksomheder har nu rustet sig til at udføre deres håndværk med omtanke for boligejernes energiforbrug.

Energivejlederuddannelsen handler om at give håndværkerne redskaber til at lave en helhedsvurdering af, hvor det kan betale sig, for kunden, at renovere for at spare på energien - frem for at kigge på enkelte komponenter eller bygningsdele hver for sig.

Lars Paulsen fra Sydjysk Eltekniq har været energivejleder et års tid, og for ham har det betydet rigtig meget også at fokusere på andre ting hos kunderne, så renoveringen og installationerne hænger energimæssigt rigtigt sammen.

"Jeg blev bedt om at give tilbud på renovering af belysning i en lagerhal, i mit tilbud til kunden lavede jeg et notat om at bygningens gamle smedegårdspumpe var alt for dyr i energiforbrug".

Lars Paulsen fulgte telefonisk op på sit tilbud og kunden gjorde ham opmærksom på at hans pris var højere end et andet afgivet tilbud. Men kunden valgte Lars Paulsens tilbud på grund af helhedsvurderingen af bygningens energiforbrug og det gode råd med den gamle pumpe.

"Det er netop det der gør energivejlederuddannelsen så vigtig, det er dejligt at kunne vejlede indenfor andre fagområder, så tingene hænger sammen, det kan både vi og kunden være bedst tjent med", siger Lars Paulsen.

Hvem kan kalde sig energivejleder?


Alle håndværksvirksomheder der har haft en eller flere repræsentanter på efteruddannelse i energivejledning indenfor klimaskærm og installationer under Teknologisk Institut har fået beviset som energivejleder. ZERObolig opdaterer løbende energivejlederlisten, som er tilgængelig for alle interesserede boligejere på www.zerobolig.dk og på www.energivejlederen.dk.

LJ

29. maj 2012

29. maj 2012

Liste over energivejledere

Klik her og se listen over Sønderborg-områdets energivejledere

Cookiepolitik