Spar penge og energi i dit sommerhus

Mens mange boligejere har fokus på helårshusets energiforbrug, overses sommerhuset ofte. De godt 200.000 danske sommerhuse har et stort og stigende el-forbrug. Men der er heldigvis flere ting man kan gøre for at spare energi og penge i sit sommerhus.

Men hvordan gør man det rigtigt og hvor er det bedst at starte? Hvilke faldgruber er der, og hvordan kan man undgå fejlinvesteringer?


Det og meget mere giver Det Økologiske Råd nu anbefalinger om i hæftet "Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset"

Hæftet omhandler solvarme, solceller, vinternedlukning, ventilation, efterisolering, varmepumper, brændeovne samt udlejnings- og forsikringsaspekter.

Halver elforbruget helt uden investeringer

"Sommerhuse er beregnet til brug om sommeren og derfor som regel dårligt isolerede. Alligevel benyttes 70 % af de danske sommerhuse typisk mindst en uge i løbet af vinteren. Som hovedregel bør der i vintersæsonen lukkes for varmen og foretages frostsikring af disse huse, hver gang de har været brugt. Men faktum er at omkring 65.000 sommerhuse holdes frostfrie gennem vinteren ved opvarmning til 5-15 °C. Ejerne af disse sommerhuse vil i gennemsnit kunne mere end halvere el-regningen og spare tusindvis af kroner årligt, helt uden at foretage nogen investering, hvis man vil bruge lidt tid på at lukke sommerhuset ned efter brug", udtaler Martin Bøndergaard, Energi- og klimamedarbejder i Det Økologiske Råd.

Se Det Økologiske råds anbefalinger her hvor også trykte eksemplarer kan bestilles gratis mod betaling af porto og et mindre forsendelsesgebyr.

Du kan også downloade Anbefalingshæftet direkte her

VB
26. juni 2012


26. juni 2012

Cookiepolitik