Send cirkulationspumpen på sommerferie og spar op til 800 kroner

Du kan spare op til 800 kroner på at slukke cirkulationspumpen i årets fem varmeste måneder. Men hver anden boligejer lader pumpen, der cirkulerer det varme vand rundt i radiatorerne, køre helt unødigt hele året. Det viser en ny undersøgelse fra Go' Energi. I de fleste tilfælde skyldes det, at boligejerne ikke aner, hvordan de stopper pumpen, eller at de tror, den slukker automatisk.

Der er god energi i at sætte huset på sommerdrift i årets varmeste måneder. Cirkulationspumpen er et af de apparater i boligen, der bruger meget energi, og ved at slukke den i fem måneder om året kan du spare op til 800 kroner.


"Nu har vi ikke længere brug for at varme boligen op, og så er det sund fornuft at slukke for cirkulationspumpen. Det er ikke alene en god idé for pengepungen og klimaet, men også for at undgå udgifter til reparation af pumpen, der kan blive ødelagt af at stå og køre, mens radiatorventilerne er slukkede," siger Simon Chræmmer, projektleder i Go' Energi.

Ved at slukke cirkulationspumpen sparer du både el og varme. Hvor meget du kan spare, afhænger af hvor gammel din cirkulationspumpe er, og hvad du betaler for varmen.

Elbesparelsen ved at slukke cirkulationspumpen i fem måneder ligger typisk mellem 50 og 300 kroner, mens varmebesparelsen er omkring 300 - 500 kroner for et typisk hus.

Selvom du ikke har brug for varme i din bolig, skal du selvfølgelig ikke undvære et varmt bad om sommeren. 20 procent af boligejerne har en cirkulationspumpe, der både klarer varmen i radiatorerne og det varme brugsvand. Men det er muligt at slukke for varmeanlægget og stadig få varmt vand og dermed opnå en besparelse. På de fleste varmeanlæg er der en ventil til netop det.


Du finder kontakten på pumpen


"Mange tror, at varmeanlægget slukker automatisk, når temperaturerne udenfor stiger, men det er desværre kun de mest moderne anlæg, der har klimastyring. Derfor skal du selv lige trykke på kontakten, som sidder på cirkulationspumpen. Det kan være en god idé at sætte en seddel på kontakten ved samme lejlighed, så du ved, hvor du tænder for varmen igen," siger Simon Chræmmer.

Kilde: Go' Energi

CE

26. juni 2012

Download app: Sluk Pumpen

Har du en Android telefon kan du downloade en app fra Go' Energi der kan hjælpe med at få slukket for cirkulationspumpen.

"Brug Go' Energis nye app, Sluk pumpen. Den guider dig til, hvordan du slukker for pumpen," siger Simon Chræmmer.

App'en er gratis og kan hentes på Google Play: Tryk på dette link.

Cookiepolitik