Masdar City – Vejen til det bæredygtige liv og den bæredygtige karriere rejsebrev #4 fra ProjectZeros udsendte medarbejder i Masdar City


Grafisk billede af hvordan Masdar Institue er indrettet i gadeniveau. Den bølgende bygning til venstre, lavet af terrakotta, er studieboliger. Bygningen til højre er selve instituttet, hvor hovedsageligt laboratorierne kan findes

Det sidste rejsebrev fra ProjectZeros udsendte studentermedarbejder Anders Mouritsen, som i rejsebrevet reflekterer over hvad han har lært under sit udvekslingsophold ved Masdar Institute of Science and Technology i Abu Dhabi.

Mit ophold ved Masdar City er nu på nedtælling og efter fem lærerige måneder, er det nu tid til at sige farvel og indsamle de sidste forretningskort for at forsegle det stærke netværk der er blevet dannet. Det er også tid til at skulle indstille mit hoved på det langt køligere danske klima og de ofte forekomne danske sommerregnbyger. Men efter fem måneder, konstant omgivet af sand, ser jeg frem til at komme hjem til de lyse danske sommernætter og til udsigten udover parken og husene fra min lejlighed i Danmark.

De fem måneder jeg har tilbragt ved Masdar City og i Emiraterne, har for mig ikke kun været et sædvanligt udvekslingsophold, som de fleste studerende kender dem. Opholdet har været fyldt med god undervisning i de to kurser jeg har taget, hvor jeg endte med at få topkarakterer; opholdet har ladet mig få en dybere indsigt i hvordan Masdar fungerer og hvordan Masdar udbreder bæredygtig udvikling både lokalt og globalt. Netop dette har haft godt sammenspil med mit kandidatprojekt "Sustainable cities, how do we get there - The management approach", som under mit ophold har givet mig rig mulighed for at netværke med forskellige professorer og ledere ved Masdar City.

Opholdet gav mig videre muligheden for at deltage ved World Future Energy Summit i Abu Dhabi i slutningen af januar. Dette gav en god start, hvor jeg bl.a. mødte CTO fra Samsung, jeg hørte Ban Ki-moon holde oplæg om "Energy for all" og jeg havde det første møde med direktøren for Masdar City.

Selvom mit fem måneder lange ophold har givet mange gode oplevelser, har der også været nogle få mindre gode oplevelser, som mest er grundet i Emiraternes besværlige bureaukrati og meget langsomme administrationsarbejde. I det hele taget er Emiraternes holdning til arbejde meget afslappet, som højst sandsynligt kommer fra at staten sikrer Emiraternes velstand og pleje uanset hvad. Et par vigtige ting jeg dog har lært fra den modgang jeg har fået, er at man altid skal være tålmodig, man skal altid være sikker i sin sag og man skal kontinuerligt følge op på ens anmodninger når man har med personer fra Mellemøsten og Afrika at gøre.

I forhold til den nærmere fremtid, har opholdet ved Masdar City cementeret at min fremtidige karriere skal være indenfor bæredygtig ledelse og udvikling. Hertil har min flerårige ansættelse ved ProjectZero som studiemedarbejder også været med til at bane vejen for denne fremtid. Gennem hele forløbet har jeg lært meget om at være skarp på de ting jeg forfølger, at et godt netværk betyder virkelig meget, at det er vigtigt at følge ens passion i livet og at den bæredygtige udvikling er en nødvendighed for at vi kan bevare vores verden som den er i dag. Til dette kan jeg takke alle de ansatte ved ProjectZero og specielt Peter Rathje, som har været min mentor gennem hele forløbet.

Til sidst i mit ophold i Emiraterne, har det ikke kun omhandlet at afslutte kurserne jeg fulgte eller skabe et nyt stærkt netværk. Det har også i den grad omhandlet at kunne aktivere netværkene og bruge de erfaringer jeg har fået til at finde et relevant og spændene job. I mine øjne har dette, samt mit ophold ved Masdar, været nøglen til at jeg har haft succes med at finde et job som passer til mine forventninger og forhåbninger om at kunne være med til at skabe en mere bæredygtig verden.

En stor tak skal også rettes til Nordea Sønderborg og BHJ Fonden for økonomisk hjælp til at kunne realisere mit ophold i MASDAR.

AM

19. juni 2012


Grafisk billede af hvordan Masdar City kommer til at se ud når det står færdigt. Hele by arealet er 6 km2 og alt i byen er bygget med bæredygtige metoder og bæredygtige materialer. Ligeledes er byen selvforsynende og har et gennemgående affalds- og vandgenbrugs system

19. juni 2012

Cookiepolitik